Index Vakbarát Hírportál

A kapus elmagyarázta a fizikát meghazudtoló gólt

2018. december 3., hétfő 10:43

Elképesztő góllal ért véget a Liverpool-Everton városi rangadó a Premier League-ben vasárnap. A 95. percben Jordan Pickford, a vendégek kapusa a lécre próbált tolni egy nagyon lecsúszott előre vágott labdát, de olyan szerencsétlenül, hogy az a tenyeréről visszapattanva visszapörgött, megpattant a felső kapufán, majd a csatár Origi fejére esett. Onnan meg a kapuba. 1-0.

Fizikailag lehetetlennek tűnik az egész, még az is felmerül, hogy nem volt-e esetleg kint a labda, mielőtt megpattant a felső kapufán. Valószínűleg nem, de minél többet nézzük a visszajátszásokat, annál hihetetlenebb az egész.

Pickford elmesélte, hogy is történt.

A labda pörgött, és mikor megpróbáltam kitolni, a kezemet a léchez ütötte. Őrületes eset. Továbblépek, tanulok belőle, bár ez nem olyan, amit gyakorolni lehetne edzésen.

Az angol válogatott kapusa természetesen elnézést kért az Everton-drukkerektől is.

Bocsánatot kérek az Everton-szurkolóktól ismét, tudom, mennyit jelent nekik ez a meccs. Ilyen a szerencsénk általában, ha az Anfieldre jövünk. Kapusként ha hibázol, abból gól lesz, sajnos most rajtam volt a sor. Erős vagyok fejben, túllépek rajta.

A győzelemmel a Liverpool továbbra is tapad a Manchester Cityre, csak két pont van közöttük, az Everton nagyon lemaradva hatodik.

Rovatok