Index Vakbarát Hírportál

Tapló kérdéssel fogadta az első női aranylabdást a híres francia DJ

2018. december 4., kedd 09:43

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn a France Football párizsi gáláján Luka Modrićnak ítélték oda az Aranylabdát, emellett pedig most először a női Aranylabdát is átadták, a norvég Ada Hegerberg vehette át. Ez utóbbi önmagában is történelmi jelentőségű, de az eseményen zenélő francia DJ, Martin Solveig tett róla, hogy tényleg ne lehessen elfelejteni: képes volt ugyanis a díját átvevő Hegerbergtől megkérdezni azt, hogy tud-e twerkelni – írja a BBC.

Az egész jelenet azért volt különösen kínos, mert Hegerberg a díj átvétele után mondott beszédében végig arról beszélt, hogy reméli, inspirálni tudja majd a lányokat arra, hogy higgyenek magukban.

A 23 éves csatár eléggé ledöbbent a kérdésen, az internet pedig rögtön nekiugrott Solveignek: mások mellett a kétszeres Wimbledon-győztes Andy Murray is megszólalt, aki szerint ez egy újabb ékes példája a sportban még mindig jelen lévő szexizmusnak. Mint írta, szó sincs túlreagálásról, mert ez nem egy ártatlan vicc, ő maga egész életében első kézből tapasztalta, hogy mennyire rossz a helyzet.

Solveig az eset után egyébként a Twitteren egy videóban kért bocsánatot, ahol arról beszélt, teljesen megdöbbentették az interneten elszabadult indulatok, ő ugyanis nem akart senkit sem megsérteni. Hozzátette, úgy tűnik, hogy nincs eléggé otthon az angol kultúrában, valószínűleg ezért nem érezte, hogy ezt bárki bántó megszólalásként fogja értékelni.

A DJ kiemelte, csak viccelni próbált, de úgy tűnik, nem volt jó a vicc, emellett pedig arról is beszélt, hogy később egy Frank Sinatra-slágerre táncoltak a norvég játékossal.

Később aztán arról írt, hogy megbeszélte a dolgot Hegerberggel, aki azt mondta neki, hogy értette a viccet. A BBC külön meg is kérdezte az esetről a játékost, aki a lapnak elmondta, nem érezte szexuális zaklatásnak Solveig kérdését, és egyébként is jobban foglalkoztatta az, hogy megnyerte az Aranylabdát.

Rovatok