Index Vakbarát Hírportál

Adorján fontos góllal, győztes büntetővel került elő

2018. december 6., csütörtök 21:19 | öt éve frissítve

Egészen őrületes meccset játszott egymással csütörtök este a Genoa és a Virtus Entella az olasz kupában, amit óriási meglepetésre nem a Serie A-ból érkező genovai csapat, hanem Serie C-s ellenfele nyert meg egy némileg elhúzódó tizenegyespárbaj után.

A meccsen kiváló volt az Inter argentin klasszisával csak névrokonságban álló Simone Icardi, de talán nála is fontosabb volt a magyar Adorján Krisztián, aki a 122. percben egyenlített, később pedig a büntetőknél a hatalmas nyomás ellenére sem jött zavarba.

A Genoa nem kezdte rosszul a meccset, de így is a Virtus Entella került előnybe a 20. percben, Simone Icardi egy remek kontra végén tekert védhetetlenül a kapuba.

Pár perccel később aztán Krzysztof Piątek tizenegyesből egyenlített, de utána hiába tartották folyamatos nyomás alatt ellenfelük kapuját, nem bírtak megint betalálni, az utolsó tíz percben pedig megint a Virtus Entella villant meg: egy szépen felépített támadás végén újra Icardi volt eredményes.

Erre aztán megint Piątek válaszolt, újfent büntetőből, így jöhetett a hosszabbítás. A 110. percben a Genoa kapott még egy büntetőt, amit ezúttal Lapadula értékesített, az előnyt pedig derekasan tartotta is a genovai csapat, egészen a 122. percig, amikor Adorján egy elhibázott lövésre robbant rá, és csukafejessel bombázta be a kapuba.

Újabb gól már nem esett a fennmaradó pár percben, úgyhogy jöhetett a tizenegyespárbaj, ahol hiába hagyta ki rögtön az első büntetőjét a Genoa, később Marchetti megfogott egy lövést, így öt tizenegyes után 4-4 volt az állás.

Innentől aztán egyre fokozódott a nyomás, amit végül a Virtus Entella bírt jobban: Adorján belőtte csapata nyolcadik tizenegyesét, utána pedig Paroni védett bravúrosan, így nagy meglepetésre a kiscsapat jutott be a nyolcaddöntőbe, ahol a Romával játszanak majd.

Rovatok