Index Vakbarát Hírportál

Győzött Dárdai Herthája, hatalmast verést kaptak Gulácsiék

2018. december 8., szombat 21:42

Kezd visszatérni a helyes útra a Hertha, Dárdai Pál csapata sorozatban a második mérkőzését nyeri meg a Bundesligában, most épp az 5. helyezett Frankfurtot sikerült legyőzni. Győzött a Bayern München és a Dortmund, Gulácsi Péter három gólt kapott, Szalai Ádám csapata pedig csak döntetlenre volt jó.

A forduló előtt a Frankfurt támadójátéka volt az egyik legjobb a német bajnokságban: a Sebastien Haller, Ante Rebic, Luka Jovics hármas vezette csapat 30 gólt szerzett, aminél többet csak a listavezető Borussia Dortmund tudott felmutatni. Dárdai azonban remekül megszervezte a Hertha védekezését, és bár többet támadott a Frankfurt, Marko Grujics 40. percben szerzett találatával mégis a hazai csapat győzött.

A Hertha így hatodik a bajnokságban, két pontra az RB Leipzigtől, ami nagyon simán kikapott a 17. Freiburgtól, Gulácsi Pétert háromszor is mattolták. 

Öf

Továbbra is veretlen a Dortmund

A Dortmund megszenvedett a Schalkéval, de így is hozta a kötelezőt, továbbra is veretlen a Bundesligban. A Bayern München pedig 3-0-ra legyőzte a kiesőjelölt Nürnberget és feljött a bajnokság második helyére. 

Gulácsihoz hasonlóan Szalai Ádámnak sem volt jó napja, csak a második félidőben küldték a pályára, a Hoffenheim pedig csak döntetlenre volt képes a Wolfsburg ellen.

A forduló eredményei:

Eredmények

Rovatok