Index Vakbarát Hírportál

Hassal szerezte meg első bajnoki gólját a vb-ről hazaküldött horvát

2018. december 8., szombat 16:32

Az Atlético Madrid hazai pályán fogadta az Alavest a spanyol bajnokság 15. fordulójában. Diego Simeone a kezdőbe jelölte az AC Milanban és a horvát válogatottban is csúnyán megbukott Nikola Kalinicet, aki egy szerencsésen megpattanó labdának köszönhetően megszerezte első bajnoki gólját új csapatában.  

Az Alaves negyedik helyen állt a forduló előtt, mindössze egy ponttal lemaradva a harmadik Atléticótól. Ennek megfelelően nem is játszott alárendelt szerepet a vendég csapat, de három szerencsés találattal mégis Simeone együttese győzött.

Az első gólt a vb-ezüstérmes horvát válogatottból rossz magaviselet miatt hazaküldött Kalinic szerezte a 25. percben, miután kvázi belefutott Arias passzába és a hasáról a kapuba pattant a labda. Ez volt a nyáron szerződtetett horvát csatár első bajnoki gólja az Atléticóban.

A következő 60 percben nem született újabb találat. Az Alaves hiába támadott többet, nem tudta gólra váltani a helyzeteit, az okosan játszó Atlético pedig egy labdaszerzés után eldöntötte a mérkőzést a 82. percben, bár Antoine Griezmann góljához is kellett egy adag szerencse.

Két perccel később még Rodrigo is betalált egy 16-oson belüli kavarodás után, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

ÖF

Rovatok