Index Vakbarát Hírportál

A tribünön voltak az igazi nevek a Libertadores-döntőn

2018. december 10., hétfő 11:09 | aznap frissítve

A River Plate nyerte a Libertadores-kupát, miután a visszavágón 3-1–re verte a szintén argentin Boca Juniorst Madridban. Most először rendezték a dél-amerikai klubfutball első számú sorozatának döntőjét Európában, a rendhagyó eseményt pedig olyan sztárok tekintették meg a Santiago Bernabeuban, mint Lionel Messi, Antoine Griezmann, Diego Simeone, Javier Zanetti, James Rodriguez, vagy az arsenalos Lucas Torreira. 

A Libertadores-dönt első meccsét még november 11-én játszották (2-2 lett), de a visszavágót szurkolói rendbontások miatt – River-drukkerek támadtak a Boca Juniors buszára – többször is el kellett halasztani.

Végül csak vasárnap tudták megrendezni, ráadásul Európában, a Real Madrid stadionjában. Ez pedig olyan nagy dolog volt, hogy

a barcelona-sztár Lionel Messi és Jordi Alba, illetve az Atlético madridos Antoine Griezmann, Diego Godin és Diego Simeone is a díszpáholyból nézte a meccset. 

A Real Madrid közvetlen riválisainak sztárjai mellett tiszteletét tette a Chelsea-védő Emerson Palmeri, valamint a Real korábbi középpályása, a jelenleg a Bayern Münchenben futballozó James Rodriguez is. Az argentin játékosokat előszeretettel alkalmazó olasz Intert pedig Mauro Icardi, volt sztárjuk, Wesley Sneijder, aki a Realban is játszott, illetve két visszavonult Inter-legenda, Javier Zenetti és Esteban Cambiasso képviselte.

De ott volt a fél Juventus is, az argentin Paulo Dybalát elkísérte többek között Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini, de a

A Real Madriddal négyszeres Bajnokok ligája-győztes cristiano ronaldo nemet mondott a meghívásra. 

Rovatok