Index Vakbarát Hírportál

Még soha nem verték meg így otthon a BL-ben a Realt

2018. december 12., szerda 20:49

Bár biztos továbbjutóként lépett pályára a Real Madrid, így is meglepetés, hogy nagyon simán, 3-0-ra kikapott a CSZKA Moszkvától a Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén. Fölényben és sok helyzettel kezdte egy nagyon fiatal Real. Biztos, hogy a motivációval sem volt hiány az első félidő mégsem úgy sikerült, ahogy azt Santiago Solari edző elképzelte.

Fiatal volt a csapat, hiszen az átlagéletkora alig volt több 24 évnél és ez minden idők harmadik legfiatalabb BL-csapata volt. Sőt, Vinícius Júnior az első nem spanyol születésű játékosa volt a Realnak 18 évesen és 152 naposan, aki BL-meccsen kezdett (a brazilt amúgy csak Raúl és Iker Casillas tudta megelőzni ebben a rangsorban).

Voltak nagy helyzetek a hazai oldalon, öt kaput eltaláló lövés és kétszer akkora labdabirtoklás, mégis az orosz csapat rúgta gólokat. Előbb a 37. percben Fjodor Csalov egy ügyes csel után csavart el a jobb sarokba. 

A félidőre aztán kétgólos hátránnyal mehetett a Real, amely BL-meccsen, a csoportkörben 2012 óta nem került ekkora hátrányba (igaz akkor 2-2-re végzett a végén a Borussia Dortmunddal). Megint a jobb hátvéd Marcelo oldalán sikerült átjutni a védelmen és a Thibault Courtois-án felperdülő labdát Georgij Scsennyikov lőtte az üres kapuba.

A második félidőben aztán jöttek a rutinos madridiak. A szünetben Gareth Bale állt be, majd később jött Toni Kroos is. Isconak volt egy hatalmas ziccere, amely után össze is veszett az egyik szurkolóval, de mégis kiegyenlítődött a játék a félidő közepére.

A 73. percben aztán eldőlt minden. Úgy labdázgattak a moszkvaiak a Real 16-osán belül, mintha ez a világ legegyszerűbb dolga lenne. Majd Arnór Sigurdsson 12 méterről gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot, Courtois-nak esélye sem volt a mentésre. Megint Marcelót csapták be, a gól után le is cserélték. A végén a madridiak kifütyülték a játékosaikat. A Real Madrid még sosem kapott ki hazai pályán három góllal a BL-be

Mivel a csoport másik meccsén a Viktoria Plzen meglepetésre 2-1-re legyőzte a már szintén továbbjutó AS Romat, a CSZKA sikere végül is hiábavaló volt, a csehek jutottak az Európa Liga egyeneses kieséses körében. A G csoportban a Real lett az első.

Real

Plzen

Rovatok