Index Vakbarát Hírportál

Keményen kiosztotta a Freiburg edzőjét a magyar futballkapitány

2018. december 12., szerda 16:32

Rendesen helyre tette Sallai Roland német klubedzőjét Marco Rossi. A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya Christian Streich múlt heti nyilatkozatára reagált a Csakfocinak adott interjújában, miután a Freiburg szakvezetője a magyar válogatottat okolta Sallai lassan gyógyuló sérüléséért.

A ciprusi bajnokságból a Bundesligába igazoló Sallai összességében nagyszerű őszt tudhat maga mögött, mégsem lehet maradéktalanul boldog, mert november 10. óta nem léphetett pályára klubjában izomsérülés miatt. Bár eredetileg egy hónapos kihagyásra számítottak az orvosok, Streich december 6-án csalódottan számolt be róla a médiának, hogy Sallai sérülése továbbra sem jött rendbe, sőt ahogy a dolgok állnak, az őszi idényben már nem is számolhat a magyar támadóval.

 Rövid idő alatt túl sok meccset játszott a válogatottban. Nem túl jó a helyzete az év hátralévő részét nézve

– mondta a magyar válogatott stábját okolva a freiburgi edző.

Marco Rossi felháborodott, amikor Streich magyarokat hibáztató magyarázatáról kérdezték.

Hogy lenne lehetséges az, hogy miattunk sérült meg, amikor csak 4 mérkőzést játszott ősszel a válogatottban? Hány mérkőzést játszott a szezon kezdete óta összesen? Amikor elhagyta a pályát Észtország ellen, csupán fáradt volt. Nem voltak izomproblémái. Szóval nem nálunk, hanem a Freiburgnál történt vele valami

– sorolta érveit az olasz szakember, majd elmondta, hogy szerinte hol kéne keresni a felelősöket.

Az utolsó freiburgi mérkőzésén, amikor kisebb problémák miatt a padra kényszerült, ott is kellett volna hagyni, de ők becserélték, mert vesztésre álltak. Roland beszállt, gólt lőtt, aztán megsérült. Azóta nem játszott. Ez az ő felelősségük, nem a miénk vagy a MLSZ-é.

Bár ahhoz nincs elég információ, hogy teljes bizonyossággal eldönthessük, kinek van igaza az ügyben, de az események kronológiája Rossi verzióját erősíti. Sallai az észtek elleni utolsó válogatott meccset (október 15.) követő két német bajnoki fordulóban egyaránt játszott a Freiburgban, majd egy meccset kihagyott, aztán a Mainz ellen csereként beállva gólt szerzett, és azóta nem játszott.

Rovatok