Index Vakbarát Hírportál

A mexikói női focidöntőn, vagy két teljes NB I.-fordulóban van több néző?

2018. december 13., csütörtök 11:11

Kedden rendezték a mexikói női labdarúgó-bajnokság döntőjének első mérkőzését a Club America és a Tigres UANL csapatai között. Bár a találkozó hétköznap délután 4 órás kezdési időpontja a legkevésbé sem nevezhető nézőbarátnak, így is 33 430 szurkoló gyűlt össze a fővárosban található legendás Azteca stadionban rendezett, és végül 2-2 eredménnyel záruló mérkőzésen.

A döntő nézőszáma a mexikóiaknak is okozott némi meglepetést, hát még nekünk itt az NB I. földjén, ahol az évi egy Fradi-Újpestet leszámítva csak akkor látni 20 ezernél több embert egy stadionban, ha ott nem futballcsapatok muzsikálnak, hanem zenészek.

A Magyarfutball adatbázisa alapján a magyar élvonal előző két – 16. és 17. – fordulójában rendezett 12 bajnoki meccsnek összesen 28 250 helyszíni nézője volt, azaz bő 5 000 fővel kevesebb, mint a mexikói bajnoki döntő első felvonásának. Ahhoz hogy a különbség eltűnjön, még hozzácsaphatjuk az eggyel előző – 15. – fordulóból a Honvéd-Kövesd (1 556), Újpest-Paks (1 435), Diósgyőr-MTK (2 070) meccsek nézőszámát is.

A mexikói döntőre kilátogató nézőknek mindenesetre fordulatos délutáni szórakozásban volt része, bár ettől – mármint az izgalmaktól – a legtöbben valószínűleg eltekintettek volna. Hiába szerzett ugyanis a hazai pályán játszó Club America kétgólos előnyt a 71. percig, a Tigres a 73. percben egy peches öngólnak köszönhetően szépített, majd a 81. percben egy hazai védő hatalmas luftja után lőtt góllal kiegyenlített. A 2-2-es végeredmény birtokában a vendégek várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót. 

A felvételen meglepően üresnek tűnő stadion magyarázata, hogy az Azteca egy irgalmatlanul nagy, 87 000 férőhelyes létesítmény, amiben még 33 430 szurkoló is csalókán kevésnek tud tűnni.

Rovatok