Index Vakbarát Hírportál

Bravúr kell, de 15 éve nem látott csodát tehet a Vidi

2018. december 13., csütörtök 09:44

A Vidinek komoly bravúrra van szüksége ahhoz, hogy csütörtökön továbbjusson csoportjából az Európa Ligában, ehhez legalább döntetlent kell elérnie a már biztos első Chelsea ellen 18.55-től. Ha ez sikerül, a Debrecen 2003-04-es UEFA Kupa-szereplése óta első magyar csapatként érné meg a tavaszt európai kupában. A DVSC-t akkor a Club Brugge állította meg a harmadik körben.

Önmagában a döntetlen viszont nem garancia a továbbjutásra, a Vidinek az kell, hogy több pontot szerezzenek, mint a PAOK ellen idegenben játszó BATE Boriszov, pontazonosság esetén ugyanis a fehérorosz csapat végez előrébb.

tabella

A Vidi esélyeit növeli némileg, hogy a biztosan csoportelső Chelsea várhatóan tartalékos kezdőcsapattal áll ki – az egyik legnagyobb sztárjukat, Eden Hazard-t például el sem hozták Budapestre, de az első számú kapus Kepa Arrizabalaga, a világbajnok középpályás N'Golo Kanté, a vb-ezüstérmes Mateo Kovacic, illetve a védő Cesar Azpilicueta is kimaradt az utazó keretből.

A Vidi közleménye szerint a telt házas meccsre a hazai szektorba senkit nem engednek be Chelsea-szurkolói szerelésben, tehát aki az angol csapatra kíváncsi, az ne a Chelsea mezében vagy sáljában (stb.) érkezzen a Groupama Arénához.

Az Európa Liga-csoportkör utolsó fordulója előtt még 11 továbbjutó hely kiadó. A kapus Gulácsi Pétert és a védő Orbán Willit foglalkoztató Leipzignek ugyan még van esélye a továbbjutásra, de ehhez nyernie kell a vendég Rosenborg ellen, míg a Celtic nem szerezhet pontot a már csoportelső Salzburggal szemben. Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev biztos továbbjutóként fogadja a cseh Jablonecet, míg Kleinheisler László együttese, az Asztana akkor kerül a legjobb 32 közé, ha legalább döntetlent játszik a francia Rennes vendégeként, emlékeztet az állásra az MTI.

A tavasszal folytatódó kieséses szakasz sorsolását – a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosaival együtt – hétfőn tartják.

preview

Rovatok