Index Vakbarát Hírportál

Szétrúgták a csatárt, erre műesésért kapott sárgát

2018. december 14., péntek 14:44

A kijevi játékosok elég kínosan érezhették magukat a Jablonectől elszenvedett hazai vereség után, de még mindig sokkal kevésbé szégyelhették a történteket, mint Vilhjalmur Thorarinsson, a meccs izlandi játékvezetője.

A már biztos csoportelső Dinamo Kijev a már biztos csoportutolsó Jablonec csapatát fogadta csütörtök este az Európa Ligában. A meccset nem kis meglepetésre 1-0-ra a vendégek nyerték, Dolezal épp a Kijev magyar középhátvédje, Kádár Tamás mellől fejelte a meccs egyetlen gólját a 10. percben egy szöglet után.

Alig három perccel később erősen úgy tűnt, hogy a csehek megduplázzák előnyüket. Dolezal ugyanis elcsípett egy rossz hazaadást, és egyedül törhetett kapura, majd a tizenhatoson belül találkozott Buschchan kapussal, aki szerelési kísérlet címén lendületből lábszáron rúgta. 

Thorarinsson játékvezető azonnal a helyszínre érkezett, hogy megtorolja a súlyos szabálytalanságot, csak épp a tettest és az áldozatot sikerült felcserélnie ítéletében. Az izlandi bíró ugyanis mindenki általános megdöbbenésére műesésnek látta a történteket, és a cseheknek járó jogos büntető helyett a Kijevnek ítélt szabadrúgást, illetve felmutatta a sárgát Dolezalnak.

Amikor utólag visszanézte meccset, nem lettünk volna a helyében.

Rovatok