Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Számítanak a trófeák

2018. december 15., szombat 10:32

A bajnokságokban megnyerhető trófeákról és a pénzköltésről is beszélt José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője a Liverpool otthonában tartott vasárnapi mérkőzés előtt. A két csapat az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában csap össze.

Az újságírók rákérdeztek Mourinhónál, hogy számítanak-e a trófeák neki. A portugál vezetőedző Európa Ligát és EFL-kupát is nyert már a MU-val, míg Jürgen Klopp még egyet sem hódított el 2015 óta a Liverpoollal. Klopp csapata most egy ponttal vezet a Premier League-ben a Manchester City előtt, míg a MU 16 ponttal lemaradva a hatodik helyen áll a tabellán a hétvégi forduló előtt.

„Persze, számítanak a trófeák. Főleg, ha megvan a potenciál a csapatban, hogy ezekért harcolj, és ki is mondod, hogy ez a célod. Ez nem mindig okos dolog, de ha megvan a potenciál, akkor nincs mit rejtegetni" – mondta a Telegraph szerint. „Nem olvasok sokat, de azt hiszem, a Liverpool már kijelentette, hogy a bajnokság megnyerése a célja."

A Liverpool a nyári átigazolási szezonban 164 millió fontot költött a csapat felfrissítésére. Mourinho még messze nem elégedett a saját csapatával, de azt mondta, ez nem csak a pénz költéséről szól. „Egy futballcsapat kicsit olyan, mint egy ház. Egy ház sem arról szól, hogy megveszed a bútorokat. Dolgoznod kell a házon, és amikor készen van, akkor jönnek a bútorok. Ebből megveszed a legjobbakat, és akkor egy csodálatos házban élhetsz."

Mourinho egyébként foghíjjas csapattal érkezett Liverpoolba, többen is sérülésekkel küzdenek, ami már a szerdai Bajnokok Ligája-vereségen is meglátszott a Valencia ellen. Victor Lindelof és Alexis Sanchez is biztosan ki fogja hagyni a meccset.

Rovatok