Index Vakbarát Hírportál

Klopp csodacseréje kiütötte a MU-t

2018. december 16., vasárnap 18:51

Az angol bajnokság egyik legnagyobb rangadóját vasárnap este játszották, de a lélektani hadviselés már korábban elkezdődött. A Liverpool történetének legjobb szezonrajtját produkálja, hiszen 13 győzelem mellett 3 döntetlen áll a mérlegükben, míg a Manchester United csak hatodik a tabellán.

Ezért utóbbi edzője, José Mourinho idejét látta előszedni a régi kottáját, és szóba hozta, hogy neki mennyi trófeája van. Jürgen Kloppnak pedig ugye hat elveszített döntője mellett csak egy győztes. Klopp is reagált a felvetésre, hogy mennyire fontos az, miként játszik egy csapat.

A Liverpool nagy rohamokkal kezdte a meccset, de a vezető gólt akkor lőtte be, amikor a nyomása alábbhagyott. Akkor ugyanis Fabinho egy tökéletes átadással hozta ziccerbe Manét, aki mellel átvette a labdát, és a kimozduló de Gea alatt a kapuba juttatta.

Tíz perc sem kellett az egyenlítéshez a nem túl aktív MU-nak, Alisson ugyanis rosszul vetődött ki egy labdára, ami róla Lingard elé pattant, akinek nem volt nehéz dolga a kapuba passzolni.

Alisson hibája

A 75 millió euróért vásárolt Alisson bravúrjával kedden a Pool életben maradt a BL-ben, most azonban nem állt feladata magaslatán.

Bő egy óra után 13-0 volt a szögletarány, ami jelezte, mekkora fölényben volt a hazai csapat. A 65. percben lőhette az első szögletét a United, de az sem volt veszélyes.

Klopp 70 perc után a pályára küldte Shaqirit, aki eldöntötte a meccset.

Shaqiri első érintésre

Szinte első labdaérintésre gólt lőtt: de Gea lábbal kapott bele egy szélről belőtt labdába, a svájci állítgatás nélkül tüzelt, és a felső léc segítette a kapuba a labdát.

A 81. percben távolabbról próbálkozott, az a labda is megpattant, de az is a kapuba vágódott. A harmadik liverpooli találat azt jelentette, hogy Mourinho csapata már eddig több gólt (29) kapott a szezonban, mint a teljes előzőben.

stat

A Pool ezzel a 3-1-es győzelemmel, 45 ponttal visszaállt a tabella élére, a Manchester City elé, aminek 44 pontja van. A MU 27 pontos.

Az Arsenal 3-2-re kikapott a Southampton otthonában, a Chelsea 2-1-re nyert Brightonban.

Rovatok