Index Vakbarát Hírportál

Remek meccsen verte a Vidi a Ferencvárost

2018. december 16., vasárnap 22:13

A magyar labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának, valamint az egész ősz záró meccsén a második helyen álló Vidi a nyolc ponttal vezető Ferencvárost fogadta.

Nagy volt a tét az európai kupaszereplését csütörtökön befejező címvédőnek, mert tavasszal ekkora vagy nagyobb különbség igen nehezen ledolgozható. A Vidi külön erre az alkalomra speciális, karácsonyi motívumokat megjelenítő mezt kapott, amire később majd lehet licitálni, a bevételt pedig jótékony célra fordítják. 

Nagy lendülettel, harcosan kezdett a hazai csapat, a kelleténél talán egy fokkal durvábban is, érezhetően dominálni akartak.

Pátkainak volt egy utánrúgása, amiért nem büntették, Kovács István ugyanakkor sárgát kapott, amiért rácsúszott Lovrencsics lábára.

A Fradi jobbhátvédjét le is kellett cserélni az eset után - a Vidi tízese a meccs után azonnal elnézést kért -, és amíg 10 emberrel játszott a vendégcsapat, egy bődületes kapufát lőtt a Vidi. Nego elé került egy labda, és a francia ballal, 22 méterről rátűzte, nem Dibuszon múlt, hogy nem lett gól belőle.

A másik oldalon Lanzafaménak volt egy helyzete, de Kovácsik lábbal hárította a center közeli, de éles szögből leadott erős lövését.

A 27. percben vezetést szereztek a fehérváriak, miután Pátkai Máté tökéletes beadására Hodzic jól érkezett, és közelről a kapuba passzolt.

Hét perccel később már egyenlő volt, mert egy villámgyors támadás végén Petrjak remekül lépett ki Lazafame labdájával, és amikor a tizenhatoson belülre ért, kitűnő mozdulattal és higgadtan elpörgette a labdát Kovácsik felett. Az ukrán szélső lőtte ebben a stadionban az első olyan gólt, amit nem a hazai csapat ért el. 

Ahogy a videón is látható, a labda a lécet érintve pattant a gólvonal mögé. Varga és Vinicius ezt nem láthatta előre, rárajtoltak, és a Vidi védője fejbe rúgta a csapatba visszakerülő szélsőt.

Varga megpróbálta folytatni, de még az első félidő vége előtt az öltözőbe kellett vinni.

A pihenő sem nyugtatta meg a csapatokat, folytatódott a harciasság, sok tisztátalan belépő volt, Erdős játékvezető nem kellő fellépéssel kezelte ezeket.

A Vidinek először a 61. percben volt esélye arra, hogy előnybe kerüljön, de Kovács István 14 méterről méterekkel fölélőtt középről, pedig csak kaput kellett volna talánia. Gorriarán válaszolt a másik kapunál, Kovácsik azonban a helyén volt.

A 67. percben második nagy esélyét már kihasználta a hazai csapat. Nikolic remekül cserélt, az eddig többnyire kezdő Scsepovicsot küldte a pályára, aki első labdaérintésére betalált. Kovácstól jó labdát kapott, Otigba mellett lazán visszavette, Dibusz mellett pedig a jobb kapufa mellé lőtte. (2-1)

A fehérváriak a folytatásban szögletből voltak veszélyesek, Petrjak azonban hét perccel a vége előtt maga elé engedett egy labdát a büntetőterületen belül, csinál egy jó cselt, de nem tudta ellőni a labdát a kapus mellett, aztán a védők felszabadítottak. Ez volt a legnagyobb esély az egyenlítésre.

Az utolsó pillanatokban már Dibusz is előrehúzódott a szögleteknél, de hasztalan, maradt a 2-1. A bajnokság február 19-én folytatódik, a Debrecen fellépett a dobogóra.

A többi eredmény:

    A tabella:

Rovatok