Index Vakbarát Hírportál

Egymillió eurót fizethet, ha nem hord újra Adidast

2018. december 19., szerda 11:47

Egy holland bíróság ítélete szerint Rafinhának, az FC Barcelona futballistájának tiszteletben kell tartania a szerződését és ismét Adidas felszerelésben kell játszania, ha nem akar egymillió eurós bírságot fizetni, írja az MTI.

Az Adidas cég azért perelte be a 25 éves brazil középpályást, mert júliustól Mizuno márkájú cipőben kezdett játszani. Rafinha szerint az Adidas június végén egyoldalúan hosszabbította meg lejárt szerződésüket. A játékos úgy érezte, hogy amikor megsérült, akkor a szponzora nem állt mögé. A játékos jogászai szerint az Adidas eldugta a szerződésben azt a részt, amely egy ötéves hosszabbításról szólt, szerintük ezt világosabbá kellett volna tenni.

Rafinhát a céggel való tárgyalások során édesapja, a korábbi Vasco da Gama- és Valencia-játékos Mazinho képviselte, aki 1994-ben világbajnok lett a brazil válogatottal.

Az amszterdami bíróság - ebben a városban kötötték az eredeti szerződést - arra kötelezte Rafinhát, hogy naponta tízezer eurót fizessen addig, amíg nem tartja be a megállapodást. A maximum bírság egymillió euróig terjedhet.

Rafinha egyelőre sehogysem játszik, november 24-én súlyos térdsérülést szenvedett, ebben a szezonban valószínűleg már vissza sem tér.

Rovatok