Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi eszetlen nagy védéssel hárította Lewandowski ziccerét

2018. december 19., szerda 23:06

A Bundesliga hétközi fordulójának rangadóján a német bajnokság harmadik helyén álló Bayern München a negyedik RB Leipziget fogadta. A vendégek kapuját szokás szerint a magyar válogatott Gulácsi Péter őrizte, a nemrég a magyar nemzeti együttest választó Willi Orban viszont csak a kispadon kapott helyet a végül 1-0-s hazai sikert hozó mérkőzésen.

Miután a listavezető Borussia Dortmund kedden nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a bajnokság egyik leggyengébb csapatának számító Fortuna Düsseldorftól, a Bayern számára megnyílt a lehetőség , hogy egy esetleges győzelemmel hat pontra csökkentse hátrányát a bajnoki címért folyó versenyben.

Nem sok hiányzott hozzá, hogy a München már a 24. percben megszerezze a hőn áhított vezetést, ekkor Lewandowski lépett ki a lesre játszó lipcsei védők között egy remek indítással, és teljesen egyedül vezethette kapura a labdát. Ám hiába próbálta meg ellőni a labdát a kapujából messze kimozduló Gulácsi mellett, a magyar kapus egy bámulatoson gyors mozdulattal még éppen bele tudott érni a lövésbe, a labda pedig a kezén irányt változtatva a kapufát találta el, majd keresztben elgurult a gólvonal előtt.

 A magyar kapusnak a második félidőben is volt egy óriási védése, amikor a 79. percben kivédte Joshua Kimmich közeli fejesét, ám végül hiába minden bravúr, a Bayern Ribery góljával kicsikarta a győzelmet. A bajorok győztes találatához vezető események a változatosság kedvéért egy nagy Gulácsi védéssel kezdődtek, ám ezt követően a lipcsei védelem hathatós közreműködésével a francia szélsőhöz került a labda, aki egy csellel két védőt is elfektetett, majd Gulácsi mellett belőtte a meccs egyetlen gólját.

Mindössze hét perc volt ekkor hátra a rendes játékidőből, amibe több gól már nem is fért bele, két piros lap viszont igen, a hazai csapatból Sanchezt, míg a vendégektől Ilsankert állították ki a 90. percben.

Ami a nap további magyar érdekeltségű mérkőzéseit illeti, Szalai Ádám kezdőként 66 percet játszott a Brémában 1-1-re végző Hoffenheimben, míg a Sallai Rolandot sérülés miatt nélkülöző Freiburg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Hannoverrel.

Bundesliga, 16. forduló:

kedden játszották:

Rovatok