Index Vakbarát Hírportál

Egy francia, aki sok Beckhamet nézett

2018. december 20., csütörtök 15:24

A francia futball kedvelői biztosan hallottak már Benjamin Bourigeaud-ról, a Rennes 24 éves középpályásáról, rajtuk kívül viszont valószínűleg kevesen. A srác a francia válogatott közelébe sem kerül - az U20-as csapatban játszott kétszer -, pedig egészen jó szezont zárt a nyáron a Rennes-ben: középpályásként 10-szer betalált csak a bajnokságban, az egész szezonban 12 gólt lőtt.

Szerda este viszont a gólpasszaival villogott, amiket látva már sejteni lehet a képességeit.

Azt mondják, a mai futballban a beadás elavult, ami igaz is, kivétel, ha van egy olyan jobbosod a csapatban, mint Bourigeaud-é.

A Nantes elleni Ligakupa-meccsen két olyan asszisztot adott, amit csak Beckham legendás beadásaihoz lehet hasonlítani.

Előbb szögletből csavart az ötösre, majd az utolsó percben a győztes gólt ugyanígy készítette elő, csak a másik oldalról, mezőnyből. Mindkettő olyan labda volt, amit élvezet megfejelni, erősen, élesen csapódott le az ötösnél. Kapusnak az ilyenre esélye nincs kijönni, a fejesbe meg erőt nem is kell adni, csak arra kell figyelni, kaput találjunk.

Edson Mexernek, majd Damien Da Silvának sikerült beletennie a fejét egy-egy ilyen tökéletes Bourigeaud-beadásba. A Rennes 2-1-re fordított, továbbjutott, a szezonban eddig háromgólos és négy gólpasszos jobblábról pedig még hallani fogunk.

Rovatok