Index Vakbarát Hírportál

Egyszerű Pool-gyűlölő, 50 millió font zsebpénzzel

2018. december 20., csütörtök 15:53 | aznap frissítve

Szerdán természetesen megírtuk, hogy Ole Gunnar Solskjaer veszi át a szezon végéig a Manchester Unitedet José Mourinho kirúgása után, és úgy néz ki, 50 millió fontot költhet új játékosokra – írja a Metro.

Mourinho és a klubvezetés vitáinak egyik legfontosabb sarokköve volt, hogy a portugál szerint nem kapott elég pénzt erősítésekre. Ennek némileg ellentmond, hogy 2016 nyara óta 400 millió fontot költött el új emberekre, de az tény, hogy idén nyáron nem csinált bombaüzleteket a United.

A Daily Mirror ugyanakkor most arról ír, hogy

Mourinho is pont ezt akarta amúgy elérni, ki is szemelte magának a Napoli szenegáli játékosát, Kalidou Koulibalyt, de az olaszok több mint 100 millió fontért lettek volna csak hajlandóak megválni tőle. A másik lehetőség állítólag a Portóban játszó Eder Militao lenne, akit jóval olcsóbban meg lehet szerezni, de cserébe még csak 20 éves, és csak augusztus óta játszik Európában. Ráadásul Mourinho egyik utolsó igazolása a 19 éves, szintén a Portóból szerződtetett Diogo Dalot volt, akitől nem is lehetett gyors megváltást várni.

Az is kiderült, hogy Ed Woodward, a csapat vezérigazgatója állítólag szeretné leigazolni a Juventustól az olaszoknál mellőzött Douglas Costát, valamint, hogy Solskjaert tényleg csak átmeneti megoldásnak vitte a csapathoz, hosszú távon ugyanis egybehangzó állítások szerint

a jelenleg a Spursnél dolgozó Pochettinóban látják a megváltást.

Persze nincs kizárva, hogy megtartják Solskjaert, ha véletlenül beválik, ami már csak azért is szórakoztató lenne, mert pont a napokban került elő egy felvétel egy Moldés edzésről, ahol skót akcentussal kiabált arról, hogy a tizenhatosnál passzolgatás helyett valaki kapura is lőhetne végre, anélkül ugyanis sose lesz gól.

Korábban is volt már amúgy hasonlóan emlékezetes megnyilvánulása, a Cardiff menedzsereként például egyszer arra a kérdésre, hogy mit gondol a Liverpool bajnoki esélyeiről, egyszerűen csak annyit válaszolt, hogy ez őt

"rohadtul nem érdekli".

Solskjaert játékosként imádta a United-közönség, 11 évet volt a klubnál, és bár stabil kezdő sosem lett, amolyan szupercsereként nagy többségben a padról indulva bepakolt 126 gólt. Ha most sikeres lenne, az érzelmek újra fellángolnának iránta, pláne ha még hasonlóakat is nyilatkozna a Liverpoolról, mint a fenti videóban.

Annyi már körvonalazódik, hogy egy meglehetősen egyszerű futballfelfogású Liverpool-gyűlölő érkezik a ManUnited padjára.

Eddigi edzői teljesítménye alapján bármi megtörténhet vele a Unitednél, ugyanis míg a Moldénél eléggé sikeres volt – rögtön első évében bajnokságot nyert, aztán duplázni is tudott –, a Cardiffnál nem tudott csodát tenni: 2014 januárjában kiesőhelyen vette át a csapatot, a szezon végén vissza is hullottak a másodosztályba. Ahol aztán gyengén kezdték a következő szezont, és szeptember közepén el is köszöntek a most 45 éves norvégtól. Valószínű persze, hogy a Championshipben nem is volt már akkora kedve edzősködni, mint a Premier League-ben.

A Uniteddel egyébként pont a Cardiff City ellen bizonyíthat majd, szombaton ugyanis Cardiffban mutatkozik be a manchesteri kispadon.

(Borítókép:  Svein Ove Ekornesvaag / AFP)

Rovatok