Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea főnöke körüludvarolta Hazard-t

2018. december 28., péntek 16:43

Maurizio Sarri, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a klubnak ideje lenne szerződést hosszabbítania legjobb játékosával, a belga Eden Hazard-ral.

A 27 éves világbajnoki bronzérmes támadó középpályás megállapodása 2020 nyarán lejár, és amennyiben nem sikerül vele újabb hosszú távú szerződést kötni, úgy jövő nyáron távozhat, ugyanis a londoniak akkor tudnának utoljára a piaci árának megfelelő összeget kérni érte. Az egyik legkitartóbb átigazolási pletyka szerint Hazard a Real Madridba menne; a spanyol csapat két középpályását, a Chelsea-nél kölcsönben lévő, és a csapatba szépen beilleszkedett Mateo Kovacicot, valamint Iscót adná cserébe.

Sarri nyilatkozatában óvatosan noszogatta Hazard-t:

Nem tudom, mit tervez, én csak a pályán elfoglalt pozíciójáról szoktam beszélni vele, ugyanakkor azt gondolom, itt az ideje, hogy döntsön. Meg kell oldanunk ezt a problémát, ha tervezni akarunk vele a jövőben is.

Hazard ebben az idényben eddig tíz gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott, ezzel vezeti az angol bajnokság nem hivatalos kanadai táblázatát. Teljesítménye ellenére nyilvánosan is berzenkedik, hogy az olasz edző a balszél helyett a hamis kilences posztján játszatja.

A Chelsea a Premier League féltávjánál a BL-t érő negyedik helyen áll, míg az Európa-ligában az egyenes kiesés szakaszba jutott.

(MTI)

Rovatok