Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc szaunából nézheti eszéki csapata tizenegyesét

2018. december 28., péntek 13:50

Amióta az Eszék labdarúgócsapata részben Mészáros Lőrinc tulajdonába került, a magyar kormány évi 1 milliárd forint közpénzzel támogatja az egy százalékban sem magyarok lakta horvát város csapatát, a határon túli magyarság fennmaradásának érdekében.

A klubhoz bőven jut pénz Mészáros üzletein és üzleti kapcsolatain keresztül is, időnként már-már zavarbaejtően úgy tűnik, mintha a felcsúti vállalkozó szívében a horvát labdarúgás felvirágoztatásának vágya átvette volna az első helyet.

Amikor például Eszéken a saját cégei pénzét áldozza stadionépítésre, sőt rögvest kettőre – nem pedig az államét, mint Felcsúton –, illetve Kelet-Európa legjobb utánpótlásközpontját is Horvátországban akarja megépíteni. Vagy amikor az eszéki akadémiáról nem lehet behívni játékost a magyar korosztályos válogatottba.

De a legjobban talán az Eszék új stadionját különlegessé tevő luxusról gondolhatjuk, hogy Mészáros és köre jelentős időt tervez eltölteni a horvát csapat meccsein a jövőben.

A látványtervek között például van egy kép egy szaunává alakított sky-boxról. Szinte magától odalátja az ember az egymás mellett törölközőben izzadó jóbarátokat, amint épp jót nevetnek egy ártatlan viccen az üvegfal mögötti gyepen felcsúti kölcsönjátékosként száguldozó Ezekiel Henty kárára.

Őszintén szólva egyébként még soha nem hallottunk szaunával kombinált VIP-páholyról, talán mert egy igazán éles meccset forró gőzben nézve egy átlagos drukker esélyei igen kiadósak egy szívrohamra.

A klub Facebook-oldalán megjelentetett képek között egy másik különlegesség is akad, a medencével kombinált luxuspáholy. Bár az amerikai futballban van egy-két stadion, ahol medencét telepítettek a lelátó tetejére, de az eszéki magán luxuswellnesshez még csak hasonlóval sem találkoztunk eddig.

A 444.hu észrevétele továbbá, hogy a látványterveken épp olyan terepjárók kerültek a parkolóba, mint amilyennel Tiborcz István, a miniszterelnök veje önerőből közlekedik. Az oldal információi szerint 6 szaunás és 7 medencés VIP-helyiség lesz a stadionban.

Rovatok