Index Vakbarát Hírportál

FTC-vezérigazgató: Ha Rebrovon múlik, Böde marad a Fradinál

2018. december 29., szombat 22:04

Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója az M1-en arra a kérdésre, hogy ha Szerhij Rebrov vezetőedzőn múlik, Böde Dániel a Ferencváros játékosa marad-e tavasszal, azt mondta: igen, a válogatott csatár esetében csak egy hét pihentetésről volt szó.

Mint írtuk, Bödét Rebrov döntése értelmében egy hétre felmentették az edzések látogatása alól, illetve ki kellett hagynia a MOL Vidi FC elleni rangadót. A magyar válogatott játékos a Mezőkövesd elleni lecserélését viselte igen nehezen, ráadásul a leballagás közben, illetve a kispadon ülve folytatólagosan előadott szentségelése a Nemzeti Sport információi szerint ukrán fordításban visszajutott edzőjéhez.

A Rebrov által egyébként sem favorizált játékos büntetése az év végéig szólt, januárban már együtt kezdheti meg a felkészülést társaival. Böde nyilatkozatából ugyanakkor az is kiderült, hogy ha úgy adódna, nem zárna ki egy külföldi légióskodást.

Orosz Pál szerint egyébként a szezon közben érkezett Rebrovnál időre van szükség, az igazi Rebrov-csapatot tavasszal láthatják a nézők. Január elején újra találkoznak a futballisták, utána Törökországba mennek két hétre, felkészülési meccseket játszanak. Mint mondta, a céljuk, hogy a télen nagyjából végleges keret alakuljon ki, amellyel neki lehet vágni a nemzetközi kupaselejtezőknek. Az is cél, hogy a Ferencváros 120. születésnapra nyerjék meg a bajnoki címet és a Magyar Kupát is.

Orosz szerint december 16-án a MOL Vidi FC ellen a játékvezető finoman fogalmazva  „hagyta a kemény játékot", de az ő játékukból is volt, amit hiányolt. Kérdésre válaszolva elmondta: a Vidi ellen megsérült Lovrencsics Gergő és Varga Roland jobban van, utóbbinak emlékezetkiesése is volt a mérkőzésről, és nagyon csúnyán találta el őt Vinícius Paulo, írja az MTI.

Rovatok