Index Vakbarát Hírportál

Mi mindannyian Koulibalyk leszünk

2018. december 29., szombat 13:01

A Napoli-szurkolók egy csoportja Olaszország-szerte arra biztatja a futballdrukkereket, hogy a meccseken viseljenek Kalidou Koulibaly-maszkot, és ezzel álljanak ki a rasszista támadást elszenvedő futballista mellett.

A Napoli szerdán az Internazionaléval játszott, és az ellenfél szurkolói többször huhogtak Koulibalynak. A bírók azonban nem avatkoztak közbe, ezért is mondta a meccs után Carlo Ancelotti, hogy a legközelebbi ilyen esetnél levonulnak a pályáról

A Napoli-drukkereknek volt már hasonló akciója, 2016-ban is a szenegáli védő miatt álltak ki, miután a Lazio szurkolói megtámadták. Facebookjunk azt írták, azt remélték, hogy többé nem fordul elő hasonló, de most megint rasszista inzultus érte játékosukat.

A Napoli szombaton 18 órától a Bologna ellen játszik, ott fogják viselni a maszkokat, de azt szeretnék, ha a többi meccsen, kötődéstől függetlenül ezt viselnék a szurkolók.

Fauzi Gulam, a Napoli védője már a kezdeményezés mellé állt. Instagramján posztolt egy fotót, ahol társa maszkját viseli, és azt írta: „Holnap mi mindannyian Koulibalyk leszünk."

Rovatok