Index Vakbarát Hírportál

Dárdai és Szabics karácsonykor is a magyar futball ügyét rendezték

2018. december 30., vasárnap 12:23

Szombaton gyűlést tartott az MLSZ Szakmai Bizottsága, ahol az utánpótlás-nevelés legfőbb irányait tűzték ki – a 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12–15 éves korosztálynál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása lesz a fő feladat, olvasható az MLSZ beszámolójában.

A szakmai ülésen értékelték a 2010 óta eltelt időszak, vagyis az elmúlt nyolc év történéseit – a tematikus megbeszélések sorát záró eseményen az elnök Nyilasi Tibor, Gellei Imre, illetve az amúgy külföldön dolgozó Szabics Imre és Dárdai Pál vettek részt az adminisztratív munkatársak mellett. Ez részben a a Kovács Ferenc és Dárdai Pál által 2014-ben kidolgozott program értékelését is jelentette, bár azt Bernd Storck elég gyorsan lesöpörte az asztalról, így érdemi szinten sokat nem láthatott eddig a működéséből az MLSZ.

A végleges javaslatokat 2019 nyarán fogadhatják majd el, a nagyjából 50-60 hazai utánpótlásközpont ebből dolgozhat majd. "A szakemberek megállapították, hogy a Fejlesztési Koncepcióban meghatározott célterületek jelentős részében az MLSZ megfelelő intézkedéseket hozott, és előzetesen azonosították azokat a területeket is, ahol további, koncentrált beavatkozás szükséges. Ezzel adottá vált a klubok számára a lehetőség az érdemi szakmai munkára, a továbbiakban azok felelőssége a folyamat továbbvitele" – olvasható a közleményben.

Rovatok