Index Vakbarát Hírportál

A Unitednél csak Pogba szárnyal jobban Solskjaer alatt

2018. december 30., vasárnap 19:26

A Cardiff City  elleni idegenbeli 5-1, majd a hazai Huddersfield elleni 3-1-es siker volt Ole Gunnar Solskjaer eddigi két meccse a Manchester United kispadján. December 30-án, vasárnap, 2018 utolsó Premier League meccsén is megőrizte százszázalékos teljesítményét az ideiglenesen kinevezett norvég edző, aki csapatával a Bournemouth ellen győzött 4-1-re.

A José Mourinho-korszakhoz képest leglátványosabb fejlődés talán Paul Pogbáé volt e rövid idő alatt a Unitedben, a francia ugyanis három meccsen már négy gólnál és három gólpassznál jár Solskjaer vezetésével.

A Bournemouth ellen már az ötödik percben betalált a francia, aki Marcus Rashford jobboldali cselei, majd középre adása után érkezett tökéletes ütemben a kapu előtt, és helyezett az üres kapuba pár méterről.

A francia még az első félidőben duplázott: a recept odáig stimmelt itt is, hogy egy jobbról érkező labdára robbant Pogba, de másodjára fejjel volt eredményes, és Ander Herrera keresztlabdájából. A félidő legvége sűrűre sikerült, előbb az első gólnál gólpasszt adó Rashford növelte háromra a United előnyét a 45. percben, majd a hosszabbítás második percében Nathan Aké góljával szépítettek a vendégek.

A második félidőben több kisebb helyzet után a 72. percben megszületett a United negyedik gólja is, Romelu Lukaku volt eredményes Pogba gólpasszából. Ezután a United még azt is kibírta, hogy a 79. percben Eric Bailly piros lapot kapott, miután csúnyán felvágta Ryan Frasert. A végeredmény 4-1 lett.

Manchester United-Bournemouth 4-1

Solskjaer három meccse alatt 12-3-as gólkülönbséget hozott össze a Manchester United, kapott gól nélküli meccse viszont még nem volt a norvéggal a csapatnak, 2019-ben ezen is dolgozhatnak.

Pogba a két gól és egy gólpassz mellett 114 labdaérintéssel, 99-ből 86 jó passzal, 100 százalékos szerelési mutatóval zárt egyébként.

stat

tabella

Rovatok