Index Vakbarát Hírportál

A City-kapus új szintre emelte a hidegvérű cselezést

2018. december 30., vasárnap 17:08

Sorban két vesztes bajnoki meccs után idegenben lendült újra formába az angol címvédő Manchester City, amely 3-1-re verte a Southamptont.

Pep Guardiola csapata magabiztosan kezdte a mérkőzést, és már a 10. percben vezetést szereztek David Silva góljával. A folytatásban viszont a Southampton kicsit magára talált, részben talán azért is, mert a Manchester City a szokottnál többet játszotta hátrafelé a labdát, komoly játékmennyiséget adva így a kapus Edersonnak, aki többször is nagyon nyugodtan oldotta meg a helyzetet.

Előbb egy hátsó passzolgatásnál kétszer is nagyon jó ütemben avatkozott játékba – ennél az esetnél egyébként majdnem gól is lett a City kontrájából, Rijad Mahrez tévedett egy kicsit a csavarással a másik kapunál.

Ederson passzolgatása

Majd aztán Danilo hazaadásából került meleg helyzetbe, de egy hihetetlen hidegvérű csellel hatástalanította a rárontó Pierre-Emile Höjbjerget.

Ederson hidegvérű csele

A két eset után nem sokkal a City ráfázott a hátul passzolgatásokra, és a dán Höjbjerg lépett meg egy labdaszerzés után, aminek egyenlítés lett a vége a 37. percben. Sokáig viszont nem örülhetett a Southampton, a bekapott gól után rákapcsoltak a vendégek, és a szünetre már 3-1-es előnnyel mehettek.

A ManCity győzelme a második félidőben sem forgott veszélyben, de a 80. percben Mahrez végleg bebiztosíthatta volna a sikert, ám egy kontra végén a hazai kapust, Alex McCarthyt lőtte telibe. Az utolsó bő 5 percre aztán emberhátrányba került a Southampton – a hazaiak egyetlen gólját szerző Höjbjerg kapott pirosat páros lábbal becsúszásért.

Southampton-Manchester City 1-3

A december 5-én a Southampton élére kinevezett Ralph Hasenhüttl mérlege egyelőre 2 győzelem és 3 vereség az angol csapatnál.

A Manchester City meccsével egy időben játszott a Burnley a West Ham United ellen, ott a Burnley nyert 2-0-ra, korábban a Chelsea idegenben verte 1-0-ra a Crystal Palace-t. 2018 utolsó PL-meccsén a Manchester United 4-1-re nyert a Bournemouth ellen.

stat

tabella

Rovatok