Index Vakbarát Hírportál

Messi 100. BL-góljával negyeddöntős a Barca

2018. március 14., szerda 22:51 | aznap frissítve

Nyolcadik csapatként a Barcelona jutott a Bajnokok Ligája idei szezonjának a negyeddöntőjébe, miután 3-0-ra verte a Chelsea-t. A londoni klub története második legsúlyosabb vereségét szenvedte el a BL-ben, megint a Barca ellen. Kétség nem férhet a katalánok sikeréhez és továbbjutásához, de a Chelsea az utolsó pillanatig küzdött, hiába.

Nem sokáig kellett várni az első gólra. Lionel Messi pályafutása leggyorsabb gólját szerezte, mindössze 128 másodperc telt el a meccsből, amikor egy gyors támadás, egy ügyes kényszerítőzés után Messi lőtt gólt úgy, hogy Thibault Courtois lábai között talált a kapuba. Az argentin csatárnak ez volt pályafutása 99. BL-gólja. A gólpassz Luis Suareztől jött. (Messi már lőtt egy ilyen gólt korábban Courtois-nak, öt éve, amikor még az Atlético kapusa volt.)

A gól nem a Barcát hozta fel, hanem a Chelsea maradt támadásban, sőt mezőnyfölényben is játszott, igaz, különösebb gólhelyzet nélkül.

A 20. percben aztán kettőre nőtt a katalán csapat előnye. Messi leszerelte a védőt a kezdőkörben, megindult, befűzött egy védőt, a következőt megkerülte, így már tök szabadon ment, és észrevette, hogy a másik oldalon Dembele érkezik nagy lendülettel, ürese. Jól tette át, és Dembélé pályafutása első barcelonai gólját lőtte be, ügyesen vágta be a léc alá. Courtois kapus beleért, ha nem teszi, Rüdiger fölé csúsztatja. Gól lett, 2-0.

A Chelsea-nek még volt egy helyzete, a spanyol Marcos Alonso szabadrúgásból volt veszélyes. A szünetre mégis úgy mentek a csapatok, hogy a Barcelona az első két kapura lövéséből két gólt szerzett.

A második félidő kezdete is jellemzően arról szólt, hogy a Chelsea próbálkozott és a Barcelona inkább átadta a területet, de veszélyes kontráival mindig meg tudta lepni a londoni csapatot. Hiába igyekezett Conte csapata, helyzetet nem tudott kialakítani, a hazai védők önfeláldozóan mentettek.

De ha ez éppen nem sikerült, akkor másképp. Piqué például egyszer gyanúsan szerelte a bal hátvédből csatárrá előre lép Marcos Alonsót, akinek volt még egy látványos ollózása is, igaz a kapu közelét sem találta el.

A Chelsea elsősorban Willian hatalmas munkájának köszönhetően próbált faragni a hátrányából, de jött megint Lionel Messi, aki megint köténygóllal szerzett 3-0-s előnyt. 100. Bajnokok Ligája-gólját lőtte. Thibault Courtois, amikor az Atlético Madridban védett, kapott már hasonló köténygólt már Messitől, ezen az estén kettőt is.

Ezzel gyakorlatilag eldőlt mindent. Antonio Conte cserékkel frissített, és a csapata egyetlen pillanatra sem adta fel, de ahogy telt az idő, egyre kisebb elánnal támadott. Eldőlt, a Barcelona harmadik spanyol csapatként jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé a Real Madrid és a Sevilla mellett.

Így fest a BL negyeddöntőjének mezőnye: Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Juventus, AS Roma, Manchester City, Liverpool, Bayern München. Semmi meglepő, a négy legerősebb bajnokság csapatai. Péntek délben sorsolás. Itt már bárki bárkit kaphat, azaz simán lehet, spanyol, vagy olasz rangadó lesz az elődöntőért.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FC Barcelona (spanyol)-Chelsea (angol) 3-0 (2-0)

Gól: Messi (3., 63.), Dembelé (20.)

Továbbjutott: az FC Barcelona 4-1-es összesítéssel.

Rovatok