Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo a világ egyik legszebb gólját rúgta, de az enyém szebb volt

2018. április 4., szerda 08:47 | aznap frissítve

Zinedine Zidane-t a Juventus elleni 3-0-s győzelem után természetesen külön is kitért Ronaldo második góljára, amit a portugál egy fantasztikus ollózásból lőtt. A Real Madrid edzője szerint

Cristiano gólja minden idők egyik legszebbje volt, de amit én Glasgowban rúgtam, még szebb volt

– mondta Zidane a 2002-es Bajnok Ligája döntőjében a Bayer Leverkusennek lőtt félfordulatos kapásgóljára utalva, amit sokan a sorozat történetének legszebb góljának tartanak.

"Kalapot kell emelni egy ilyen gól előtt" – folytatta Ronaldo dicséretét a francia edző, aki egyetértett Buffon meccs utáni nyilatkozatával, aki szerint Messi és Ronaldo olyan szintet képvisel, mint egykor Maradona és Pelé. A jó szavakból Iscónak is jutott, aki hosszabb szünet után tért vissza a kezdőcsapatba.

"Nagyon jó teljesítményt nyújtott, bejátszotta az ellenfél középpályája és védelme közti területet és jól védekezett Bentancuron. Játékával meg tudta nyitni a pályát, az első gólhoz pedig ő adta a gólpasszt. Mindenkitől ilyen teljesítményt kell. Tudtam, hogy képes lesz ezen a szinten játszani, nagyon fontos a számunkra."

Amikor az újságírók a Ronaldo góljára adott reakciójáról kérdezték – Zidane a fejét fogta a gólnál – a játékosként a Juventusnál is megforduló edző azt mondta:

Szerintem ugyanazt éreztem, mint bárki más. Edző vagyok, de szurkoló is.

Rovatok