Index Vakbarát Hírportál

Real Madrid-Juventus 1-3, időn túli büntetővel menekült tovább a Madrid

2018. április 11., szerda 22:41

Hihetetlen dráma végén, a Juventus 3-0-ás vezetésénél, összesítve 3-3-nál, a 93. percben kapott büntetőt a Real, Cristiano Ronaldo a 97.-ben vágta be. A cserekapusnak, mert Buffont a tizenegyes előtt reklamálásért kiállította az angol játékvezető, Michael Oliver. Elődöntős a Real, szintén szerdán ment tovább a Bayern.

Mindkét BL-negyeddöntő-visszavágó lefutottnak tűnt, pláne, hogy idegenbeli győzelmek voltak az odavágókon: a Real 3-0-ról kezdett a Juventus ellen, a Bayern 2-1-ről a Sevilla ellen, otthon.

Az olaszok viszont meglepték a Madridot, Mandzukic másfél perc után megszerezte a vezetést: Khedira forintos labdát ívelt a fejére, bebólintotta, 0-1.

Sőt, perceken belül 0-2 lett volna, Navasról épp Higuain elé pattant ki a labda, de az argentin lassú volt és körülményes, a kapusba vágta a labdát.

A Real a 10. perc környékére tért észhez, jöttek a támadásaik, védett Buffon, blokkoltak a védők Isco elől. Bale az oldalhálóba sarkazott, Isco betalált, de valószínűleg tényleg lesről tette be Cristiano Ronaldo kipattanóját - bár a partjelző majdnem annyira nem volt vonalban, mint a kamera.

A Juve visszaesett, de csak úgy negyedórára, a 30. perc tájékán újra meg tudta tartani a labdát a hazai tizenhatosnál. A 37.-ben Lichtsteinerrel kopírozta le Mandzukic az első gólját, újra a kapuba fejelt egy tökéletes beadást, 0-2. (A gólpasszos nem kezdett, a félidő közepén jött be De Sciglio helyére, aki megsérült. Allegri edző jobb-bekket jobb-bekkre cserélt.)

A félidő Ronaldo-reklamálással - nem ért büntetőt Benatia mozdulata - , majd Varane-kapufával zárult, a középhátvéd beívelt szabadrúgásból találta telibe a lécet.

A szünetre bizakodva mehetett a Juventus, a -3-ból két gólt ledolgoztak, de még mindig kellett nekik egy a hosszabbításhoz. Bár kettővel égett a Real, sokkal jobb bőrben voltak, mint kedden a Barcelona Rómában. Kapujához is szorította a Juvét a második félidő elején, nagyon érett a szépítő gól, Buffon és a védők mentettek többször kétségbeesve.

Az 58.-ban Ronaldo lőtt meg egyből egy felpattanó labdát, nem tökéletesen, Buffon fogta is. A Juve a felezővonalig sem nagyon jutott. De fél perc múlva a tizenhatosig mentek, Higuain egy életerősebb lövést tett kapura, Navas kitenyerelte.

A Juve a szöglet után is a spanyol térfélen maradt, a labda viszont Navas kezében landolt egy lanyha beadásból. De csak egy pillanatra, mert kiejtette, Matuidi lecsapott rá, testtel a kapu felé sodorta a labdát, majd visszalépett érte, és három méterről az üres kapuba passzolta.

0-3, a Juve egy óra alatt ledolgozta az első meccsen beszedett háromgólos hátrányát.

A meccs nagyon picit lassult, a Juve visszavett, a Real lendülete szűk 10 perc múlva jött vissza ismét, de egy közeli szabadrúgást Asensio fölé lőtt.

A 75.-ben horvát váltott horvátot a Madridban, Modric helyére jött Kovacic, a hazaiak harmadik cseréje (Lucas Vazquez és Asensio után, akik a szünetben jöttek Bale és Casemiro helyére.)

Buffon villant újra két perc múlva, Isco megpattanó lövését szedte ki a jobb alsóból, a szöglet után Varane fordult rá 11 méterről, és lőtt a hosszú felső mellé. Erősödött a Real-nyomás, egy góllal már továbbjutásra álltak volna. Ahogy persze a Juventus is. Ekkor kezdődött az utolsó 10 perc a rendes játékidőben.

Öt percig volt csend, majd érkezett egy Carvajal-beadás, de Cristiano Ronaldo föléfejelte.

Ami kissé érthetetlen volt, hogy bár Allegri Juve-edzőnek még két cseréje is maradt, nem szakította meg az utolsó perceket, hogy kizökkentse a nyomasztóan egykapuzó Realt.

Michael Oliver a 90. percben 3 perc hosszabbítást jelzett. A Real ekkorra teljesen benyomta a Juvét. Az eltiltott Sergio Ramos is csatlakozott, a játékoskijáróba jött le a skyboxából, hogy buzdítsa a társait.

Bejött a drukkolása, a 93. percben, mikor már csak fél perc volt hátra, a meccs utolsó helyzeténél büntetőt kapott a Real. Cristiano Ronaldo remekül fejelt le egy labdát középre Lucas Vazqueznek, ő mellkassal átvette - hosszan -, a visszaérő Benatia hátulról lökött rajta, Oliver bíró befújta a tizenegyest.

Buffon öszeszedte a labdát a helyzetnél, majd reklamálásért kiállították, mert nekirontott a bírónak. C. Ronaldo belőtte a cserekapusnak a 97.-ben a büntetőt, Szcesznynek esélye sem volt hárítani.

Vége még nem volt, Michael Oliver engedte az újrakezdést, a 99.-ben fújta le a meccset.

A büntetőgóllal lett 1-3, összesítésben 4-3, és ment elődöntőbe a Real Madrid.

A másik elődöntőben Bayern-Sevilla 0-0, a németek az első meccs 2-1-es győzelmével jutottak a négy közé.

Az elődöntősök: Liverpool, Roma, Bayern, Real Madrid. Sorsolás pénteken.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:


Bayern München (német)-Sevilla (spanyol) 0-0

Továbbjutott: a Bayern München, 2-1-es összesítéssel.

Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 1-3 (0-2)

gólszerzők: C. Ronaldo (98., tizenegyesből), illetve Mandzukic (2., 37.), Matuidi (60.)
kiállítva: Buffon (93.)
Tj.: a Real Madrid, 4-3-as összesítéssel.

Rovatok