Index Vakbarát Hírportál

A szokásos klasszikus: Bayern-Real BL-elődöntő lesz

2018. április 13., péntek 13:15 | aznap frissítve

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken kevéssel 13 óra után elkészítette a Bajnokok Ligája elődöntőinek párosítását.

Soha nem volt olyan a BL-ben, hogy az elődöntőt a négy nagy bajnokság prominensei adták

.

A BEK-ben egyszer fordult elő, 1981-ben, akkor az olaszokat az Inter képviselte, a másik három ugyanaz a csapat volt mint most. Az idén a legjobb négyben ott a rekordgyőztes Real Madrid (12-szeres győztes), az angol rekorder Liverpool (ötszörös győztes), a német etalon Bayern München (szintén ötszörös), és az eddig egyetlen döntőig jutó AS Roma. Azt épp hazai pályán veszítette el 1984-ben, mert a Liverpool jobban lőtte a tizenegyeseket a Stadio Olimpicóban.

A csapatokat a finálé nagykövete, az ukrán szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko rendezte párokba.

Elsőként a Bayern München neve került elő, aminek a riválisa a Real Madrid lesz. Ezúttal sem találkozik tehát a két sztárcsapat a döntőben, ami eddig még nem is fordult elő. Pedig 24-szer futott össze eddig a két csapat, legutóbb a tavalyi sorozatban, akkor a negyeddöntőben.

Drámai meccsek voltak, a visszavágót - amin 2-1-re nyert a Bayern - Kassai Viktor vezette, és a 84. percben kiállította Arturo Vidalt.

Ronaldo mesterhármast lőtt, és a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a Real, 6-3-as összesítéssel. A két csapat hetedszer játszik egymással elődöntőt.

Jupp Heynckesnek is különleges meccs lesz, mert 2013-ban megnyerte a sorozatot a Bayernnel, míg 1998-ban úgy emelhette a magasba a kupát, hogy a Real edzője volt.

A kolumbiai James Rodriguez is különös érzésekkel várhatja a meccset, mert a Realból szegődött Münchenbe.

A madridi védelem oszlopa, Sergio Ramos viszont könnyen előfordulhat, hogy nem játszhat, mert a vonal mellől nézte végig a Juventus elleni meccset, és neki a pálya mellett semmilyen keresnivalója nem volt.

A németek már megnyerték saját bajnokságukat, a másik három csapatnak erre esélye sincs pillanatnyilag, még a második helyre sem igazán.

A másik ágon tehát megismétlődik majd az 1984-es döntő.

Mohammed Szalahnak biztosan pikáns meccse lesz, mert Rómából költözött Liverpoolba, ahol félelmetes szezont fut az egyiptomi csatár. Erre már utalt Jürgen Klopp közvetlenül a City legyőzése után.

A Liverpool kieséses szakaszban még nem veszített, és a 4 meccséből mindössze egyszer kapott gólt.

Firmino és Szalah 8-8 gólos az idei BL-szezonban, Manénak csak eggyel van kevesebb. Dzeko hat gólos. A Roma minden idők egyik nagy fordításával jutott el idáig, a barcelonai 1-4 után hazai pályán 3-0-ra nyertek.

A dátumok:

Rovatok