Index Vakbarát Hírportál

A legvalószínűtlenebb ember vette el Neymar és Rooney BL-rekordját

2018. április 25., szerda 10:54

Egy gólpasszt adott az 5-2-es Liverpool-Roma BL-elődöntőn a hazai csapat középpályása, ezzel megelőzte Neymart és Wayne Rooney-t: egy BL-szezonban 8-nál több asszisztot eddig senki nem adott, neki összejött a 9.

Balhátvéd is volt, így kissé megdöbbentő, de ne feledjük, ő inkább szélső középpályás, vagyis az új rekorder neve:

James Milner.

A Liverpool-csatárok sem tétlenkedtek, a szenzációs Szalah és Firmino is olyat tett, amit korábban senki a BL-ben: két gólt szereztek és két gólpasszt adtak fejenként egy elődöntőn. Szalahé rekordja volt meg korábban, ő két gólja után adott két gólpasszt, az első négy gólban benne volt, Firmino két korai asszisztja után - Szalahnak - a második félidőben zárkózott fel a duplával.

Csatártársukkal, a szupertriót kiegészítő Manéval együtt pedig a Real Madrid BBC-jét - Bale, Benzema, C. Ronaldo - fogták be: 28 gólnál járnak a BL-évadban.

Mané lőtte a harmadikat, így nyolcgólos a BL-ben, Szalahnak és Firminónak 10-10 van. A BBC-nek 2013-14-ben jött össze ennyi: Cristiano Ronaldo 17-et, Bale hatot, Benzema ötöt rúgott akkor.

Természetesen a Liverpool-hármas nem tervezi, hogy megáll ennyinél, egy meccsük még biztosan van, a visszavágó, jövő szerdán.

Rovatok