Index Vakbarát Hírportál

Kritikus állapotban a Liverpool-drukker, akit megtámadtak a Roma-szurkolók

2018. április 25., szerda 09:02

Súlyos, kritikus állapotban van egy 53 éves Liverpool-szurkoló, akit még a keddi Liverpool-Roma BL-elődöntő előtt támadtak meg a vendég Roma drukkerei. A férfi fejsérülést szenvedett, kórházban ápolják. A támadás után a rendőrség egy 25 és egy 26 éves római szurkolót is őrizetbe vett emberölési kísérlet gyanúja miatt. További hét férfit tartóztattak le a támadással összefüggésben.

A BBC beszámolója szerint nagyjából 80 olasz szurkoló egy mellékúton megközelítette azt a területet, ahol a Liverpool-szurkolók gyülekeztek. A lap cikkében egy kép is látszik, amin egy szurkoló kalapácsot tart a kezében – kalapácsról több forrás is tett említést, a többség viszont övekkel támadt a hazai szurkolókra.

A Gazzetta dello Sport késelést is említett – ezzel egyébként pont az olasz szurkolókat mószerolná be, ha tényleg történt –, de az angol lapok nem írtak erről.

A Liverpool még a meccs napján elítélte az erőszakos cselekményeket, a Roma szerdán csatlakozott hozzájuk, azt írva, hogy elhatárolódnak attól a kisebbségtől, akik a támadásukkal szégyent hoztak a Roma-szurkolók többségére, és az ilyen cselekedeteket elfogadhatatlannak tartják.

Az elődöntő első meccsét a Liverpool nyerte 5-2-re, visszavágó május 2-án.

(Borítókép: Liverpool szurkolók a stadion előtt - fotó:  Clive Brunskill / Getty Images Hungary)

Rovatok