Index Vakbarát Hírportál

A Roma megható gesztussal üzent a kómában lévő Pool-drukkernek

2018. május 2., szerda 14:26

Az AS Roma nemes gesztussal élt, a BL-elődöntő visszavágójára készülve Forza Sean mezekben edzettek, így drukkolnak az első meccs előtt megsérült, azóta mesterséges kómában tartott Liverpool-drukkernek.

A liverpooli meccs előtt egy 80 fős csoport támadta meg a gyülekező Liverpool-szurkolókat, közülük többen megsérültek. Az 53 éves Sean Cox súlyos fejsérülést szenvedett, azóta mesterséges kómában is tartják az orvosok. A támadók közül két férfit már letartóztattak, emberölés kísérletével vádolják őket.

Az AS Roma vezetősége már korábban elnézést kért, és kérte, hogy ne néhány őrült alapján ítéljek meg őket, de most újabb gesztusokat tettek a Liverpool felé. Eusebio d Francesco edző Cox családjának fejezte ki együttérzését, a játékosok Forza Sean (Hajrá, Sean) mezeket viseltek, és az 1989-es hillsborough-i tragédia emlékművét is meglátogatták az Anfielden.

„Ez a két csapat megérdemli, hogy itt legyen, mert maximális tisztelettel vannak a másik oldal felé, nagyszerű a mentalitásuk. Ezekben a pillanatokban minden futballrajongónak együtt kell lennie, és ilyesfajta tiszteletet kell mutatnia." – idézte a Sky Sport Jürgen Kloppot, a Liverpool edzőjét.

Rovatok