Index Vakbarát Hírportál

Bale a csodagól után máris a bizonytalan jövőjéről beszélt

2018. május 26., szombat 23:27

Gareth Bale lett a Bajnokok Ligája-döntők történetének első játékosa, aki csereként beállva tudott duplázni. Két góljával eldöntötte a meccset, az első egy pazar ollózás lett, a másodikhoz viszont kellett a Liverpool-kapus Loris Karius potyája is.

A walesi szélsőt elsősorban sebessége miatt elég sokan a Real kezdőjébe várták a BL-döntőre, Zinedine Zidane viszont sorban a második Bajnokok Ligája-finálén csak a padra nevezete: egy éve a Juventus ellen sérülésből tért vissza, nem volt még 100 százalékos, a Liverpool elleni meccs előtt idén viszont jó formában volt, az előző öt meccsen öt gólja volt, semmi nem indokolta tehát a padoztatását.

Végül a 61. percben, Isco helyére állt be 1-1-es állásnál,

122 másodperccel később pedig alighanem az idei Puskás-díjat is besöprő ollógóllal szerzett vezetést csapatának.

A 83. percben indított távoli lövésével aztán a BL-döntő sorsát is eldöntötte.

A meccs után az ünneplés mellett viszont már a jövőjével foglalkozott, a döntő utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kevés lehetőséget kapott a szezonban, több játékot szeretne, és nyáron mindenképp leül az ügynökével, hogy átbeszéljék, hol és hogyan folytassa.

Bale sokat volt sérült a szezonban, de így is többet játszott a Realban, mint a 2015-16-os vagy a 2016-17-es szezonokban, idei 21 gólja pedig a második legtöbb, amióta Spanyolországba igazolt, így alighanem inkább a BL-döntős mellőzés fájhatott neki.

Wales és Bale nem lesz ott a nyári világbajnokságon, ideje tehát bőven lesz gondolkodni és egyezkedni a folytatásról akár Madridban, akár azon kívül.

Rovatok