Index Vakbarát Hírportál

Zidane BL-döntőkkel búcsúztatja fiait a Realból

2018. május 27., vasárnap 11:39

Egy időben a Real Madrid-vezetőedző Zinedine Zidane mind a négy fia a Real valamelyik korosztályos csapatában játszott, ám tavaly nyár óta már csak hárman maradtak Real-kötelékben, miután a legidősebb fiát, Enzót eladták a csapattól.

A középpályás elég szép búcsúajándékot kapott: apja benevezte a Juventus elleni BL-döntőre utazó keretbe, és bár a kispadra nem ülhetett le, a meccs végén együtt ünnepelhetett a társakkal mégy úgy is, hogy összesen egy meccsen játszott a felnőtt keretben, igaz, egyetlen kupameccsén be is talált.

2017 nyarán aztán az Alavésnek adták el Enzót a Realtól, de ott csak négy meccsig jutott, télen pedig már a Lausanne Sporthoz került a svájci első osztályba.

A 2018-as BL-döntőre nevezett Real-keretben megint volt egy Zidane: a kapus Luca, aki kezdőként léphetett pályára a szezon utolsó bajnokiján a Villarreal ellen, ezzel ő is megkapta egy meccsét a felnőtt Realban, majd a BL-döntős nevezést is.

Mivel Luca már 20 éves, kiöregedett a Real U19-es csapatából, és bár a tartalékoknál, a Castillában játszhat idősebben is, könnyen lehet, hogy Enzo sorsára jutva őt is eladják a nyáron.

Zidane két legkisebb fia egyaránt középpályás, Théo Zidane május elején lett 16 éves, a 12 éves Elyaz pedig már a 14 évesekkel játszik együtt a Real akadémiáján, nekik tehát van még pár évük a bizonyításra.

Rovatok