Index Vakbarát Hírportál

Vb: elnézést kért az argentin szövetség a szexista tippekért

2018. május 17., csütörtök 14:15

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) elnézést kért az oroszországi világbajnokságra indulóknak adott flörtölési tanácsokért.

Az AFA kézikönyve - Orosz nyelv és kultúra címmel - a vb-n részt vevő újságíróknak, sportvezetőknek, edzőknek és stábtagoknak készült, és részletesen kitért arra is, hogyan kell viselkedni külföldiként az orosz nőkkel.

A fejezetben a szerző közli,

"mivel az orosz nők szépek, sok férfi le akar velük feküdni. Lehet, hogy ők is ezt akarják, ám a nők is emberek, és fontosnak, egyedinek akarják magukat érezni".

Ezt követik azok a tippek, amelyekkel az argentin férfiaknak sikereik lehetnek orosz földön. A kalauz szerint bizonyos nőknél csak gazdag vagy jóképű férfiak lehetnek befutók.

"De semmi gond, sok szép nő van Oroszországban, és nem mindegyik hozzád való, légy tehát válogatós."

A közösségi oldalakon kapott is rendesen az AFA szexista flörtkódexe, ezért a szövetség begyűjtötte a példányokat, és eltávolította belőlük a kényes részeket. Nem bonyolították túl, állítólag kitépkedték a problémás lapokat.

Muy moderno el manual de estilo de la AFA sobre el Mundial pic.twitter.com/aWT4FrfCie

— Nacho Catullo (@nachocatullo) 2018. május 15.

Az argentin válogatott a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon az izlandi, a nigériai és a horvát csapattal találkozik az D csoportban. (MTI/Index)

Rovatok