Index Vakbarát Hírportál

Az év indoklásával tették ki a belga sztárt a vb-keretből

2018. május 21., hétfő 17:15

Roberto Martínez szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a belga válogatott 28 fős bő világbajnoki keretét, és már ebben sem kapott helyett a legjobb belga középpályásnak tartott Radja Nainggolan.

A spanyol szakember taktikai okokkal magyarázta a döntést, szerinte az AS Roma sztárja nem illik a támadóbb szellemben játszó válogatotthoz.

Nem hiszem, hogy Radja az a futballista, akit epizódszerepre is lehet használni

– idézi Martínezt az MTI.

Nainggolan négy éve is kimaradt a belgák világbajnoki keretéből, akkor Marc Wilmots hagyta ki. A 2016-os Európa-bajnokságon kulcsszerepet kapott a negyeddöntőig jutott csapatban. Akkor derült ki, hogy nem véletlenül kap mindig erkélyes szobát, hanem mert dohányzik. Megígérte akkor, visszafogja magát a torna alatt, és csak 5-6 szálat szív el naponta. Nainggolannak az alkoholfogyasztást is a szemére vetették jó néhányszor.

Ez az amúgy eléggé érthetetlen döntés megrázta a középpályást, aki egy órával a kerethirdetés után ismét bejelentette a visszavonulását a válogatottságtól. 

Fájdalmas, hogy el kell fogadnom: nem vagyok elég jó mindenkinek. Mától én vagyok a csapat első számú szurkolója.

Előjele persze már volt, mert tavaly augusztusban is lemondta a válogatottságot. Akkor azonban a sportigazgató nyomására visszavonta döntését. Martinez tavaly augusztusban azt nyilatkozta róla, hogy nem volt eléggé koncentrált a júniusi meccseken.

A belgák Panamával, Tunéziával és Angliával találkoznak a G csoportban a június 14-én rajtoló, oroszországi vb-n. A jelenleg 28 fős keretet június 4-éig kell 23 játékosra redukálnia Martíneznek.

A 28 fős bő keret:

Rovatok