Index Vakbarát Hírportál

Brazil vb-szigor: csak a döntőben jár prémium

2018. május 22., kedd 11:19

A brazil futballválogatott játékosai és szakmai stábja csak akkor kap prémiumot, ha döntőbe jut a csapat a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.

"Megváltoztattuk és igazságosabbá tettük a jutalmazást" - mondta Eduardo Gaspar csapatvezető a válogatott edzőtáborában.

Korábban a keret mind a 23 játékosa és a stáb is kapott jutalmat a végső helyezéstől függetlenül, az összeg pedig döntő, illetve világbajnoki cím esetén jelentősen nőtt.

"Nem volt ideális, hogy a csapat akkor is kapott bónuszt, amikor csak az elődöntőig jutott" - tette hozzá Gaspar, aki az idei tornára meghatározott díjazásról pontos összegeket nem árult el.

Brazília június 3-án Liverpoolban a horvátokkal játszik felkészülési mérkőzést. A csapatvezető elárulta, Adenor Leonardo Bacchi - közismert becenevén Tite - szövetségi kapitány tervei szerint azon a találkozón egy félidőt tölt a pályán Neymar, aki februári bokasérülése, majd operációja óta nem játszott.

A brazilok június 10-én Bécsben az osztrákokkal találkoznak, a vb-n pedig Svájccal, Costa Ricával és Szerbiával szerepelnek egy csoportban. (MTI)

Megvan az angolok csapatkapitánya

Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára lesz az angol válogatott csapatkapitánya. A 24 éves csatár 23 mérkőzést játszott eddig a nemzeti csapatban, és 12 gólt szerzett, tavaly a skótok elleni vb-selejtezőn már ő viselte a karszalagot. Az angolok Tunéziával, Panamával és Belgiummal vannak azonos csoportban a világbajnokságon.

Rovatok