Index Vakbarát Hírportál

A FIFA biztonsági főnöke szerint nem lesz rendbontás a vb-n

2018. június 6., szerda 13:58

Nem tart rendbontásoktól a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon Helmut Spahn, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) biztonsági főnöke – írja az MTI.

Spahn kiemelte, hogy Oroszország 1,4 milliárd eurót költött a 2014-es téli olimpia biztonságára, a futball-vb esetében pedig minden bizonnyal meghaladták ezt az összeget, mivel sokkal nagyobb kiterjedésű eseményről van szó. Hozzátette azt is, hogy az oroszok elvileg nagyon jól felkészültek a rendezésre, ő pedig elégedett az előkészületekkel.

A vb biztonságának garantálása érdekében negyvenezren jönnek a polgári védelemtől, tizennégyezren pedig a különféle őrző-védő szervezetektől, és ehhez társulnak még a rendőrök, nemzeti gárdisták, katonák és a titkosszolgálat munkatársai is, úgyhogy összességében több százezerre tehető a vb biztonságáért felelős személyek száma.

A terrorveszélyre is felkészültek az oroszok, csak Kalinyingrádnál egy rombolót, két fregattot, négy korvettet és két antiterrorista gyorsnaszádot állomásoztatnak, emellett pedig a légierő és a páncélosok is készenlétben állnak.

Rovatok