Index Vakbarát Hírportál

Hiába volt a legjobb a Real-kapus, a belgák kiütéssel nyertek

2018. június 11., hétfő 22:41

Hiába volt sokkal esélyesebb a belga válogatott Costa Rica előtt volt az első lehetőség, de a negyedik percben Oscar Duarte még eltörte a labdát. A belgák sorra vezették a veszélyes támadásokat, elsősorban a jobb oldalról és onnan belőtt labdák okoztak gondot Keylor Navaséknak, de a 24. percben még is ők szereztek vezetést. Egy kifejelt labdát Bryan Ruiz kapásból lőtt be a bal alsó sarokba.

Gyakorlatilag pillanatok alatt egyenlítettek a belgák. Megint a bevált taktika, a jobbról bepasszolt labdák hozták meg a két gólt. Előbb Eden Hazard hozta kihagyhatatlan helyzetbe Dries Mertenst, majd nem sokkal később Mertens már a gólpasszt adta Romelu Lukakunak. A csapatok 2-1-es belga előnnyel mentek pihenni.

A második félidő elején, még öt percig voltak kételyek. Costa Rica jól kezdett, de aztán az 50. percben eldőlt minden. Megint jobbról jött a gólpassz, ezúttal Chadli tette be és Lukaku a második gólját szerezte egy közeli fejessel. A 64. percben jött a legszebb belga gól, hárman passzolták ki a teljes Costa Rica-i védelmet, végül Batshuayi gurította be.

Belgium nagyon simán nyert, közel tíz olyan ziccerük volt, amelyből gól születhetett volna. Így aztán Costa Rica kapusa, a Real Madridban védő Keylor Navas akkor is a mezőny egyik legjobbja volt, hogy csapata súlyosnak mondható vereséget szenvedett.

Szenegál labdarúgó-válogatottja 2-0-ra legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát az ausztriai Grödigben rendezett hétfői világbajnoki felkészülési mérkőzésen. A zárt kapus találkozón egy öngóllal szereztek vezetést az afrikaiak, a végeredményt pedig Moussa Konate állította be büntetőből a 91. percben. Az ázsiai együttes jövő hétfőn, Szenegál pedig egy nappal később kezdi meg szereplését a csütörtökön rajtoló oroszországi vb-n.

Felkészülési mérkőzések

Rovatok