Index Vakbarát Hírportál

Sárba tiporta a Tottenham angol vb-játékosait az Arsenal-legenda

2018. június 11., hétfő 19:40

Ritkán áll ki valaki még a futballban is, és szólja le úgy saját hazájának futballistáit, mint tette meg Tony Adams a vébére készülő válogatottjuk öt emberével.

Tudni kell, hogy Adams az Arsenal-történet egyik legismertebb futballistája, 22 évig szerepelt a klubnál, ebből majdnem 20-at a nagycsapatnál töltött. Négyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes, KEK-győztes, az egyesület aranykorszakának csapatkapitánya.

Nem nehéz kitalálni, hogy az 51 éves volt sztárnak a vb-keret Tottenham-játékosaival van baja, akikről úgy gondolja, képtelenek nyerni. A Tottenham az Arsenal történelmi ellenfele.

Véleményét nem is rejtette véka alá, olyan konkrétan megmondta - a Sunnak -, mi a baja velük, hogy konkrétabban képtelenség.

"Nagyon aggódom a tottenhamesek miatt.

Nem hinném, hogy tudják, hogyan kell nyerni. Nagyon jó játékosok, de bizonyos pontokon egy szezonban vagy a nagy tornákon oda kell tenned magad. Létezik egyfajta psziché, ami nélkülözhetetlen. Tudni kell kezelni a győzelmet érzelmileg és mentálisan is, de ha nem tudják, hogy kell nyerni, akkor nem fognak nyerni."

Adams arra céloz, hogy hiába több mint tehetséges a csapatkapitány, Harry Kane, illetve Kieran Trippier, Dele Alli, Danny Rose és Eric Dier, klubcsapatuk 2008 óta nem nyert semmilyen trófeát. És - Adamsnek legalábbis - úgy tűnik, hogy ezen ők sem tudnak segíteni.

10 éve a Ligakupát sikerült behúzniuk, 1999-ben szintén azt, 1991-ben az FA Kupát, ezek a sikereik az elmúlt 30 évből.

A bajnokságban harmadik lett a Spurs, a BL-ben a 16 között esett ki úgy, hogy idegenben 2-2-t játszott a Juventusszal, a visszavágón már 1-0-ra vezetett, de perceken belül kapott két gólt - azaz nyert helyzetből.

Adamset még inkább bosszanthatja, hogy az öt kipécézett emberéből négy szinte biztosan kezdő lesz a vébén, csak Rose helye nem száz százalék balbekkben.

A volt középhátvéd hiányolja továbbá a csapatból a sziklaszilárd középhátvédet, mint Sergio Ramos a spanyoloknál vagy Fabio Cannavaro volt az olaszoknál, illetve a betonbiztos kapust, mint Buffon. Szerinte a jó angol válogatottak mindig ezekre a kulcsposztokra támaszkodtak.

Az eddigi kritikacunami ellenére Adams összességében mégis jó véleménnyel van az angol csapatról és a szövetségi kapitány Gareth Southgate-ről.

A nyolcig kellemes a sorsolásunk, halleluja, ha addig eljutnak a srácok. Gareth-tel és az angol drukkerekkel büszkén fogunk távozni Oroszországból, és a játékosok jobb emberként térhetnek vissza a klubjukhoz.

Anglia Tunéziával, Belgiummal és Panamával került egy csoportba, egy hét múlva, hétfő este 8-kor kezd az afrikaiakkal.

Rovatok