Index Vakbarát Hírportál

Jön a vb, nagyüzemben irtják az oroszok a kóbor kutyákat

2018. június 12., kedd 09:32

Csütörtökön kezdődik Oroszországban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, aminek kezdetére az orosz kormány több kozmetikai intézkedést is kezdeményezett, hogy az országba látogató turisták szebb képet kapjanak a városokról. Ezek keretében megtisztítják az utcákat, lefestenek régi épületeket, elköltöztetik a forgalmas helyekről a hajléktalanokat,

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Jön a vb, nagyüzemben irtják az oroszok a kóbor kutyákat

Külön iparág épült az oroszoknál a kóbor állatok befogására és elpusztítására.

590 · Jun 12, 2018 09:32am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

és ipari szinten irtják a kóbor állatokat a vb-meccseket rendező városokban.

Emiatt természetesen óriási a felháborodás Oroszországban, több híres orosz színész is felszólalt az ügy ellen, egy petíciót pedig 1,8 millióan alá is írtak, de a kóbor állatok – többségében kutyák – befogása és elpusztítása nem áll meg, írja orosz forrásokra hivatkozva a Deadspin.

Részben azért sem, mert az állatbefogás jövedelmező üzlet Oroszországban, Jekatyerinburg például csak 2017 decemberében közel 150 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy cégnek, hogy fogjon be 4500 kutyát. A városok által leginkább állami cégeknek osztott szerződések egyébként darabszámra fizetnek a befogott, majd elaltatott állatok után.

A gyakorlat nem új keletű az oroszoknál, Szocsiban, a 2014-es téli olimpia előtt is gondot okoztak a kóbor kutyák, amelyek többségét a helyszínen, mérges nyilakkal ölték meg, majd gyűjtötték be.

(Borítókép: Kóbor kutyák Szocsiban 2018. május 18-án, háttérben az egyik vb-helyszín, a Fist Stadion – fotó:  Kazbek Basayev / Reuters)

Rovatok