Index Vakbarát Hírportál

Dárdai kicsit másként látja Brazíliát, mint Pelé

2018. június 14., csütörtök 16:51

A Hertha BSC német edzője Magyarországon, a Balaton partján tölti a szabadságát, de mindez nem akadályozza meg abban, hogy a Berliner Morgenpost hasábjain ne vezessen egy állandó rovatot.

"Nekünk edzőknek az egyik legnagyobb kihívásunk, hogy a csapatunkat a megfelelő időben topformába hozzuk. Löw kapitányt nagyon jó példának tekintem, van érzéke és tudása is ezen a területen, miközben a nyomást is képes kezelni" - ez a nyitógondolata.

Megállapítja azt is, hogy nehéz egy világbajnoki címet elhódítani, de még nehezebb megvédeni azt.

Németországot természetesen esélyesnek tartja,  de a topfavoritja Brazília. A német-brazil megnézte Berlinben, és azt szűrte le, hogy taktikailag ilyen fegyelmezett csapatot még soha nem látott. Neymar nélkül is nagyon jól néztek ki, gyorsak és agresszívek voltak.

"Nagyon nehéz lesz legyőzni őket. Topjátékosok sorát állíthatják be a kezdőbe."

A háromszoros világbajnok, Pelének épp az volt a baja hazája csapatával, hogy nem alkotnak csapatnak, hiába van sok jó játékosuk. Hamarosan kiderül, kinek lesz igaza. 

Titkos esélyesnek Dárdai Svájcot tartja, amelyik nagyszerűen játszott a selejtezőben. Abból a játékból azonban nem szabad mindenáron következtetni, mert épp hazája jutott ki remek sorozattal az 1986-os vb-re.

"Igazi élcsapat volt akkor Détárival és Esterházyval Magyarország, aztán az első meccsen a szovjetek 6-0-ra elverték. Az az eredmény sokkot hozott, a csoportban véget ért a vb. Azóta ki sem jutottunk."

Kíváncsi arra, milyen edzői húzások lesznek, mint például négy éve Louis van Gaalé volt, aki ötvédős lánccal küldte ki a csapatát, és a szokatlan felállás ellenére elérték a bronzérmet.

Természetesen külön figyelni fogja az ausztráloknál Matthew Leckie-t, és abban is bízik, hogy Marvin Plattenhardt bekerül a német válogatottba.

"Emelkedik a vb-láz, átjönnek majd barátok, főzünk majd egy kis gulyást is, és élvezzük a tévén keresztül a focit" - összegzett.

Dárdai csapata június végén már elkezdi a felkészülést, vagyis a csoportkör után megy is vissza Berlinbe.

Rovatok