Index Vakbarát Hírportál

Röhejes szaúdi bakiparádé kellett a vébé első góljához

2018. június 15., péntek 10:12

Az orosz válogatott némi meglepetésre gálamérkőzést rendezett a világbajnokság nyitányából. Az 5-0-s győzelem minden idők legnagyobb különbségű győzelme a torna nyitómérkőzésein, persze a gólfesztiválhoz szükség volt a szaúdi védelem helyenként megmosolyogtató naivitására is.

Különösen a lélektanilag oly' fontos első gólt hozták össze a szaúdi védők. Jurij Gazinszkij fejesgóljához egy tankönyvbe illő és egy szilveszteri összefoglalókba való hiba vezetett, ennél már csak akkor árthattak volna többet maguknak a szaúdiak, ha a végén a saját játékosuk talált volna a kapujukba.

A videós elemzésen szépen látszik, hogy Gazinszkij védőjének nagyjából a szöglet elvégzéséig tartott az emberfogás. Hiába maradt a beívelés után az ellenfélnél a labda, ő hátat fordított emberének, és a senki földjén céltalanul téblábolva figyelte az akciót, mint egy unatkozó férj a cipőboltban.

De még ezt is megúszhatták volna talán, ha a Gazinszkijjal felugrani próbáló al-Dzsasszim tényleg felfelé ugrik, nem pedig lefelé. A védő ugyanis fejpárbaj helyett saját magát tüntette el egy nehezen érthető lépéskombinációval. Amíg nem volt rendes lassítás az esetről, még az is felmerült, hogy valami orosz turpisság volt a dolog mögött. De nem, al-Dzsasszim alól egyszerűen kisasszéztak a lábai a nagy igyekezetben.

Ebből is látszik, hogy a fejelő játékos előtt keresztbe feküdni nem a leghatékonyabb módszer. 

Rovatok