Index Vakbarát Hírportál

Suárez megkegyelmezett Egyiptomnak, Giménez nem

2018. június 15., péntek 16:20

Küzdelmes, közel 100 percet hozott a vb második meccse, az Egyiptom-Uruguay péntek délután Jekatyerinburgban. (Ez az a stadion, amelynél kívülre építettek egy tribünt.)

Bár Hector Cúper, az afrikaiak kapitánya csütörtökön biztosra mondta, Szalah ott lesz a pályán ezen a meccsen vállsérülése után, végül nem hogy a kezdőbe, de egy percre nem cserélte be. Vagyis Sergio Ramos akciója a BL-döntőn annál is hatásosabb volt, mint látszott.

Szalah nagyon hiányzott elöl Egyiptomnak, de hátul még sokkal nagyobb gondjaik voltak. Cavanié volt az első lövés a meccsen, erre a Trezeguet - művész - nevű csatár válaszolt a másik oldalon, de Muslera kapus is simán védett.

Innentől szólt a meccs Luis Suarezről, aki már az év végére gondolt, és egy Benny Hill-szerű szilveszteri kabaréshow-t állított össze ziccerekből.

Szalah mindezt a padról nézte, és már erősen reménykedhetett az ikszben, amikor a 89. percben feljött José Gimenez, az egyik atletis középhátvéd, és a kapuba fejelt. Szabadrúgásból jött a beadás, a védő remekül stukkolt a hosszúba, 1-0 Uruguaynak.

stat

Uruguay-Egyiptom 1-0 (0-0)

Jekatyerinburg, Központi Stadion, 27 ezer néző, v.: Björn Kuipers (holland)

gólszerző: Giménez (89.) 

sárga lap: Hegazi (96.)

(Borítókép:  Andrew Couldridge / Reuters)

Rovatok