Index Vakbarát Hírportál

De Gea nem véletlenül potyázta be Ronaldo lövését

2018. június 16., szombat 10:32 | aznap frissítve

A szombat esti Portugália-Spanyolország mérkőzés meghozta a világbajnokság első igazi potyáját, ráadásul De Gea hibája látványosságán túl több tanulságot is hordozott magában.

Amikor a spanyolok világsztár kapusa, David De Gea az első félidő utolsó percében belepkézte Ronaldo jól eltalált, ám egyenesen felé tartó lövését, első pillantásra egyszerű rövidzárlatnak tűnt a dolog. Még a legjobbakkal is előfordul az ilyesmi, De Gea pechére ez vele most pont elég rosszkor történt meg.

Aztán a lassításokból kiderült, hogy a kapus maga is sokat tett a potyáért. De Gea ugyanis a gól előtti utolsó másodpercekben azzal volt elfoglalva, hogy a partjelzőnek integetett, egyébként teljesen tévesen. Pattanhatott volna bármilyen kellemetlenül az a lövés, ha a kapus fejben ott van, akkor nem okozhatott volna gondot ezen a szinten.

De Geát az zavarta meg, hogy a támadás egy pontján Ronaldo kilométeres lesen állt, csakhogy teljesen tétlenül. Amikor pedig pár pillanattal később megkapta a labdát a társától a lövés előtt, már szabályos helyzetben volt. De Gea ennek ellenére kétszer is kiintett az asszisztensnek, miközben a spanyol tizenhatos előterében bontakozott a veszélyes akció.

Akkor is épp partjelzősdit játszott, amikor Ronaldo átvette a labdát és rákészült a lövésre. Utólag talán mondhatjuk, szerencsésebb lett volna, ha inkább a saját feladatára koncentrál. 

A góllal a portugálok 2-1-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe, a második félidőben Spanyolország fordított,de aztán a végén jött megint Ronado. A portugál-spanyol végül 3-3-as döntetlennel zárult.

Rovatok