Index Vakbarát Hírportál

Peru megverte magát, győzött Dánia

2018. június 16., szombat 20:18

Nem a futball reklámja volt az első félidő a Peru-Dánia meccsen a C csoportban, az európaiak egyáltalán nem futballoztak, ami történt, az a dél-amerikaiaknak köszönhető.

Na meg Bakary Gassama bírónak, aki már a 3. percben elnézett egy perui büntetőt, az ismétlésnél tisztán látszott, hogy lábat talált a dán védő. Gassama meg sem videóztatta, és a videósok sem szóltak a fülére.

10 perc után a mezőny magasan legjobbja, Carrillo ment be a tizenhatosra balról, a jobb alsóra csavart, de Schmeichel védte.

Az viszont már ziccerszerű volt, amikor Farfán a 30. perc előtt kilépett Carrillo zseniális passzával, csakhogy a lövésébe belecsúszott Kjaer, óriási mentés volt.

A 35. percben Kvist lesérült, bordáját törhette, hordágyon vitték el, az ajaxos Schöne állt a helyére.

38 perc telt el, amikor a dán Pione Sistót épp a tizenhatos előtt akasztották, de a nagyon halványan játszó Eriksen, a sztárjuk a sorfalba lőtte a szabadot.

Közvetlenül a szünet előtt pörgött fel a meccs, amikor Cueva megcsinálta a visszacselt a tizenhatoson belül, de Poulsen kihúzta a lábát. Gassama továbbengedte a játékot, mutatta is, hogy ez nem volt semmi, de ez azért már akkora hiba lett volna, hogy a videóbíró a fülére szólt, hogy fújja be a büntetőt. Illetve, hogy nézze meg, meg is tette, és maga is úgy látta, ez bizony szabálytalanság volt. (Nem is kicsi.)

A szünetben a dán kapitány, Haidaraösszekapta az embereit, a második félidőben 15 percig csak náluk volt a labda. Farfannak volt csak egy kiugrása a másik végen, de nem vette vissza, nagy sprint végén belelőtte a védőbe.

Majdnem 1 órája játszottak már a csapatok, amikor összejött az első dán helyzet, amiből gól is lett. Eriksen indította a balján Poulsen egy kontránál, aki besétált a tizenhatosra, megnézte a rövid alsót, és a kifutó kapus lába fölött oda is lőtte a labdát. Ügyes gól volt, 1-0 Dániának. (Poulsen egyébként már a felkészülési meccseken is villogott.)

Peru szinte azonnal egyenlíthetett volna, Flores tíz méterről lőt óriási ziccerben, de Schmeichel hatalmasat védett, kézzel leért a baljára érkező labdára.

Peru mindent megtett az egyenlítésért, a jobbszárny nagyot futballozott, a jobbhátvéd, Advincula és a már említett Carrillo nevét jó lesz megjegyezni.

Farfannak volt egy helyzete, amikor a lefejelt labdát 20 centiről nem tudta bepaskolni, mert túl hosszú volt.

A 73.-ban Advincula tört előre a jobb szélen, megcsinálta a visszacselt is, de csavart lövését simán védte a kapus. Talán jobb lett volna, ha passzol, bár ez volt az egyetlen dolog, amit csinálhatott volna jobban a meccsen.

80 perc környékén jártunk, amikor Guerrero, aki a 65.-ben állt be, sarokkal próbálkozott az ötösről, még csavar is volt a labdában, de fájóan kevéssel mellépörgött.

Ekkor már teljesen kinyílt Peru, Jörgensen egy ellentámadásból eldönthette volna a meccset, de Advincula még a kapusát is megelőzte, hogy blokkoljon, a labda róla pattant ki.

Farfan két perc múlva a meccs helyzetét hibázta el: Carrillo újfent megvert mindenkit a jobbszélen, lement az alapvonalig, visszagurított, ahogy azt tanítják, Farfan kábé tizenegyest rúghatott mozgó labdából, de középre lőtt, Schmeichel lábbal védett.

Eriksen még a 86.-ban eldönthette volna, de ez sem ment be, viszont mivel az ötperces hosszabbítás sem hozott gólt, a dánok 1-0-ra megnyerték a meccset.

A csoportot a franciák vezetik 2-1-es gólkülönbséggel, a Dánoknak is 3 pontjuk van, de csak 1-0-juk. Ausztrália és Peru nullapontos.

Dánia-Peru 1-0 (0-0)

 

C csoport, 1. forduló:
Szaranszk, Mordovia Aréna, 40 500 néző, v.: Bakary Papa Gassama (gambiai)
    gólszerző: Poulsen (59.)
    sárga lap: Delaney (86.), Poulsen (93.), illetve Tapia (38.)

Dánia:
   
Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen (Mathias Jörgensen, 81.), Simon Kjaer, Jens Stryger Larsen - William Kvist (Lasse Schone, 35.), Christian Eriksen, Thomas Delaney - Yussuf Yurary Poulsen, Nicolai Jörgensen, Pione Sisto (Martin Braithwaite, 67.)

Peru:
   
Pedro Gallese - Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez, Miguel Trauco - Renato Tapia (Pedro Aquino, 87.), Yoshimar Yotún - André Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores (Paolo Guerrero, 62.) - Jefferson Farfán (Raúl Ruidíaz, 85.)

Rovatok