Index Vakbarát Hírportál

Nacho ritkán lő, de akkor irtózatosan nagyot, de lenyomja C. Ronaldót?

2018. június 16., szombat 08:34

Hat gólt hozott a vb-csoportkör rangadójának kikiáltott Portugália-Spanyolország, Cristiano Ronaldo mesterhármast ért el, Diego Costa duplázott, a némi meglepetésre a kezdőbe kerülő Real-hátvéd, Nacho pedig óriási gólt lőtt.

A 28 éves Nacho a Real Madrid és a spanyol válogatott igazi vízhordója – még mindig több bajnokija van a Real B csapatában, mint a rendes felnőttek között, a válogatottban pedig második nagy tornáján van még csak ott a felnőttekkel, de már így is négyszeres BL-győztes, egyszeres bajnok, háromszoros klubvilágbajnok, és van két korosztályos Eb-címe is a spanyolokkal.

Régi vágású védő, többnyire akkor játszik, ha valaki sérült, jelenleg épp a klubcsapatnál és a válogatottnál is pont Dani Carvajal első számú helyettese, a portugálok ellen is azért játszott, mert Dani Carvajal még nincs 100 százalékos állapotban. Nem is megy fel annyit a támadásokhoz, mint Carvajal, ennek ellenére gólokban mégis jobban áll, a Realban már kilencnél tart, és a portugálok ellen a válogatottban is meglőtte az első találatát, ami kis híján a győzelmet jelentette csapatának.

Hatalmas bomba volt, tökéletesen szorította le, adott egy kis csavart is a labdának, a többi a fizikára és a két kapufára bízta.

A Realban is tud egyébként nagyokat lőni, 2016-ban félollóból talált be például a kupában, pont akkoriban, amikor Ronaldo nagyon erőltette az ollózásokat.

Ha nincs a hajrában Cristiano Ronaldo első vb-s szabadrúgásgólja – amivel beérte egyébként Puskás Ferencet 84 válogatottbeli találattal –, Nachóé a meccs gólja, így viszont azért lehet vitatkozni, mert hát Ronaldo tökéletesen helyezett, úgy lőtte el a labdát a sorfal mellett, hogy az alighanem súrolta Sergio Busquets fülén a szőrt.

De kié volt a szebb találat? Itt át is adnánk a lehetőséget, szavazzon!

Nacho vagy Ronaldo gólja tetszett jobban?

  • 638
    Senki nem szorít le úgy, mint a spanyol hátvéd
  • 361
    A Busquets-fülgyantázás mindent visz

Rovatok