Index Vakbarát Hírportál

Videóbíró hozta a svéd győzelmet

2018. június 18., hétfő 16:16

Nyögvenyelős meccsnek ígérkezett a svéd-dél-koreai, mivel egyik csapat sem hemzseg a klasszisoktól, de legalább a felvezetés egyedi volt.

Nyögvenyelős is lett, Korea szenvedett jobban, a 20. perctől a svédek irányították a játékot. Ekkor lőhetett volna gólt először Berg, ez volt a legnagyobb helyzete, de hat méterről a kapust találta el, a kezdőbe utolsó pillanatban bekerült Hjun-Wu Cho térddel védett. Óriási bravúr volt.

Percek múlva egy lecsorgó labdát tett kapura Berg, de blokkolták, nem sok telt el, mikor megverte az átvétellel a védőjét, és éles szögből a kapu előtt keresztbe elrúgta a labdát. A kapus ekkor is remekül zárta a szöget, jól mozdult ki.

A koreaiaknak eközben egy lehetőségféléjük volt, amikor legjobbjuk, a tottenhames Szon lefutotta a védelmet a jobb szélen, majd az alapvonalról a svéd kapitány lábára gurított vissza.

A szünet után jött Toivonen fejese, de a kapus erre is leért, és kiütötte, újabb nagy védés.

A 64. percben dőlt el a meccs, a védő Kim becsúszva faultolta Claessont a tizenhatoson belül, bár a bíró továbbengedte, a videóbíró röviddel utána megállíttatta a játékot. Joel Aguilar Salvadorból kiment megnézni a történteket, majd büntetőt ítélt, helyesen.

Korea a hajrában támadgatott, de csak egy helyzete volt, ezt a 91. percben Hwang fejelte mellé. Maradt az 1-0, Svédország győzött, ezzel befogta Mexikót a csoport élén, 3-3 ponttal, 1-0-ás gólkülönbséggel állnak. A németeknek és a koreaiaknak 0 pontjuk van.

Rovatok