Index Vakbarát Hírportál

A semmiből jött a szenegáli Niang a második gólnál

2018. június 20., szerda 08:10

Egy öngóllal, és egy öngóllal felérő hibával elintézték magukat a lengyelek az első csoportmeccsükön, szépíteni tudtak ugyan, de 2-1-es vereséggel kezdtek Szenegál ellen a vb-n.

A második gólnál a Torino-játékos M’Baye Niang szó szerint a semmiből tűnt fel – ápolni kellett, ezért az oldalvonal mellett ácsorgott, akkor engedték vissza pont, amikor Grzegorz Krychowiak hátrapasszolt. Valószínűleg sem ő, sem a hátvédek nem tudták, hogy oldalról érkezni fog az egyébként is elég gyors Niang, aki úgy, hogy váratlanul bukkant fel, teljesen meglepte Jan Bednareket.

Wojciech Szczęsny sprintelt a kapujából, de nem érhetett oda, ahogy Bednarek sem tudta megelőzni Niangot, aki azzal, hogy a kapus mellett eltolta a labdát, már túl is volt a nehezén.

Nem csoda persze, minden lengyel háta mögül érkezett, nem is láthatták, hogy valakire készülni kéne a veszélytelennek tűnő hazaadásnál.

A lengyelek hevesen reklamáltak a bahreini bírónál, hogy nem fair módon engedte vissza a szenegálit, de Navaf Sukrallát nem hatotta meg a dolog.

Szenegál 2002 után másodszor jutott ki a világbajnokságra, akkor a címvédő franciákat verték az első meccsen meglepetésre, és a negyeddöntőig jutottak, most a lengyelek elleni szintén meglepetésgyőzelemmel kezdtek.

Rovatok