Index Vakbarát Hírportál

A futballtól eltiltott Blatter Putyinnal találkozott, vb-meccset nézett

2018. június 21., csütörtök 11:39

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke szerdán találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Kremlben, pénteken pedig, miután megnézi a Brazília-Costa Rica világbajnoki csoportmérkőzést, elutazik Oroszországból.

A 82 éves svájci, akit hat évre a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltottak, kedden érkezett Oroszországba. Csütörtökön pedig közölte, hogy előző nap találkozott Putyinnal.

Blatter azt mondta, őt Oroszország hívta meg a vb-re, Oroszországtól kapta a jegyét, és miután pénteken megtekinti Szentpéterváron a Brazília-Costa Rica meccset, elhagyja az országot. Szerdán ott volt a moszkvai Luzsnyiki Stadionban is a portugál-marokkói meccsen. Blatter azt is mondta, hogy úgy érzi ez az ő vébéje.

A volt elnök jelenléte a FIFA-nak is kínos, hiszen az új vezető, Gianni Infantino azzal is kampányolt, hogy megszünteti a korrupciót a szervezeten belül.

„Nem vagyok már a futball aktív résztvevője, csak vendég vagyok ma itt. Nem kéne, hogy zavarja ez a FIFA-t. Ha a FIFA egy kicsit is tisztelne, hivatalos meghívót is kaptam volna, hogy idejöjjek." – idézte Blattert az Independent.

Blatter 1998 és 2015 között irányította a FIFA-t, 2015-ben tiltották el hűtlen kezelés miatt. (MTI)

Rovatok